SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

2022 Google Algoritma Güncellemeleri

Seo Google Haber 31.Mar.2022 101 görüntülenme 0 yorum

google algoritma guncellemeleri

Google, ürün incelemesi ile ilgili içeriği web'de arama yapanlar için en yararlı ve yararlı olan sıralamayı hedefleyen bir arama sıralama algoritması güncellemesi olan ürün incelemeleri güncellemesinin üçüncü sürümünün kullanıma sunulmasına başladı . İlk ürün incelemeleri güncellemesi 8 Nisan 2021'de , ikincisi 1 Aralık 2021'de ve şimdi üçüncüsü 23 Mart 2022'de yayınlandı. Yeninin adı Mart 2022 ürün incelemeleri güncellemesi.

Google ürün incelemeleri güncellemesi. Google ürün incelemeleri güncellemesi, web'de gördüğünüz şablonlu bilgilerin çoğunun üzerinde ve ötesinde inceleme içeriğini tanıtmayı amaçlar. Google, bu tür ürün incelemelerini arama sonuçları sıralamasında tanıtacağını söyledi.

Google, "bir grup ürünü basitçe özetleyen ince içeriğe" sahip düşük kaliteli ürün incelemelerini doğrudan cezalandırmıyor. Ancak, bu tür bir içerik sağlarsanız ve diğer içerikler sizinkinden daha yüksek olduğu için sıralamanızın düştüğünü tespit ederseniz, kesinlikle bir ceza gibi hissedeceksiniz. Teknik olarak, Google'a göre bu, içeriğinize yönelik bir ceza değil, Google yalnızca sizinkinin üzerinde sıralamaya sahip daha anlayışlı inceleme içeriği olan siteleri ödüllendiriyor.

Teknik olarak, bu güncelleme yalnızca ürün inceleme içeriğini etkilemeli, diğer içerik türlerini etkilememelidir.

Ne değişti. Ürün incelemeleri güncellemesinin üçüncü sürümüyle birlikte Google, bu güncellemenin, Google'ın "yüksek kaliteli ürün incelemelerini belirleme yeteneğini" geliştirmek için ilk iki ürün incelemesi güncellemesinin çalışmasına "dayandığını" söyledi. Google'dan Alan Kent, "Bu, kullanıcıların önünde sağlam satın alma önerileri almamızı ve yardımcı olma konusunda ciddi olan içerik oluşturucuları ödüllendirmemizi kolaylaştıracak" diye ekledi .

Google, ürün incelemeleri güncellemesiyle ilgili önemli olan şu kriterleri sıraladı:

  • Belirli bir öğenin yararları veya sakıncaları, bir ürünün nasıl performans gösterdiğine veya ürünün önceki sürümlerden nasıl farklı olduğuna ilişkin ayrıntılar gibi yararlı ayrıntılı ayrıntıları ekleyin
  • Ürünleri gerçekten kullanmış kişilerden gelin ve ürünün fiziksel olarak nasıl olduğunu veya nasıl kullanıldığını gösterin
  • Üreticinin sağladığının ötesinde benzersiz bilgiler ekleyin - görseller, ses veya gözden geçirenin deneyimini ayrıntılandıran diğer içeriğe bağlantılar gibi
  • Karşılaştırılabilir ürünleri ele alın veya bir ürünü rakiplerinden ayıran özellikleri açıklayın

Kullanıma sunma. Google, bu sunumun "önümüzdeki birkaç hafta içinde" gerçekleşeceğini söyledi. Bunlar ve temel güncellemelerin kullanıma sunulması normalde birkaç hafta sürer, bu nedenle sürpriz olmamalıdır. Sıralama oynaklığının büyük kısmının bu sunumun ilk aşamalarında gerçekleşmesini beklemelisiniz.

Ne etkilenir. Google, bu güncellemenin gelecekte "herhangi bir dilde ürün incelemeleri oluşturan" kişileri etkileyebileceğini söyledi ancak Google, ilk sunumun "İngilizce ürün incelemeleri" olacağını söyledi. Google, geçmişte bu güncellemeden "olumlu etkiler" gördüklerini ve arama şirketinin gelecekte "daha fazla dil için ürün inceleme desteği açmayı planladığını" ekledi.

Lütfen bu güncellemelerin çok büyük olabileceğini , neredeyse temel güncellemeler kadar büyük olabileceğini unutmayın.

Ürün incelemeleri güncellemesiyle ilgili önceki tavsiyeler.  Google, bu güncelleme hakkında "Genel olarak odak noktası, kullanıcılara anlayışlı analiz ve orijinal araştırma sağlayan içerik, konuyu iyi bilen uzmanlar veya meraklılar tarafından yazılan içerik sağlamaktır" dedi. Bu, yukarıda bahsedilen temel güncelleme önerilerine benzer bir tavsiyedir, ancak burada "ürün incelemeleri açısından dikkate alınması gereken ek faydalı soruların" bir listesi bulunmaktadır. Google, ürün incelemelerinizin bu alanları kapsamasını ve bu soruları yanıtlamasını önerir. Ürün incelemelerinizi yapın…

  • Uygun olduğunda ürünler hakkında uzman bilgisini ifade ediyor mu?
  • Üretici tarafından sağlananların ötesinde benzersiz içerikle ürünün fiziksel olarak nasıl olduğunu veya nasıl kullanıldığını gösterin?
  • Bir ürünün çeşitli performans kategorilerinde nasıl ölçüldüğüne dair nicel ölçümler sağlıyor musunuz?
  • Bir ürünü rakiplerinden ayıran şeyin ne olduğunu açıklayın?
  • Göz önünde bulundurmak için karşılaştırılabilir ürünleri ele alın veya belirli kullanımlar veya koşullar için hangi ürünlerin en iyi olabileceğini açıklayın?
  • Belirli bir ürünün yararlarını ve dezavantajlarını, araştırmanıza dayanarak tartışın mı?
  • Bir ürünün iyileştirmeler sağlamak, sorunları gidermek veya kullanıcılara satın alma kararı vermelerinde başka bir şekilde yardımcı olmak için önceki modellerden veya sürümlerden nasıl geliştiğini açıklayın?
  • Ürün kategorisi için kilit karar verme faktörlerini ve ürünün bu alanlarda nasıl performans gösterdiğini belirleyin? Örneğin, bir araba incelemesi, yakıt ekonomisi, güvenlik ve yol tutuşunun kilit karar verme faktörleri olduğunu belirleyebilir ve bu alanlarda performansı değerlendirebilir.
  • Bir ürünün nasıl tasarlandığına ilişkin temel seçenekleri ve bunların kullanıcılar üzerindeki etkilerini üreticinin söylediklerinin ötesinde açıklayın?
  • Uzmanlığınızı desteklemek ve incelemenizin gerçekliğini pekiştirmek için görseller, sesler veya ürünle ilgili kendi deneyiminizin diğer bağlantıları gibi kanıtlar sağlayın.
  • Okuyucuya kendi seçtikleri tüccardan satın alma seçeneği sunmak için birden fazla satıcıya bağlantılar ekleyin.

Google, bu yılın başlarında , alışveriş yapanlar için daha iyi ürün bilgileri sağlama adlı blog gönderisine de bağlantı verdi  .

Yeni tavsiye. Google, ürün incelemeleri güncellemesinin bu üçüncü sürümü için üç yeni tavsiye noktası ekledi:

  • Ürün inceleme güncellemeleri, sıralanmış listeler ve karşılaştırma incelemeleriyle alakalı mı? Evet. Ürün inceleme güncellemeleri, tüm inceleme içeriği türleri için geçerlidir. Paylaştığımız en iyi uygulamalar da geçerlidir. Ancak, dereceli listelerin daha kısa olması nedeniyle, uzmanlık göstermek ve özgünlüğü daha özlü bir şekilde pekiştirmek isteyebilirsiniz. İlgili sonuçlara atıfta bulunmak ve ürünle yaptığınız testlerden orijinal görüntüleri eklemek, bunu yapmanın iyi yolları olabilir.
  • “En iyi” ürünleri öneren inceleme önerileri var mı? Bir ürünü genel olarak en iyisi veya belirli bir amaç için en iyisi olarak önerirseniz, o ürünü neden en iyi olarak gördüğünüzü okuyucuyla paylaştığınızdan emin olun. Ürünü pazardaki diğerlerinden ayıran nedir? Ürün neden özellikle önerilen amaca uygun? Destekleyici ilk elden kanıtları eklediğinizden emin olun.
  • Birden fazla ürünü kapsayan bir inceleme oluşturursam, yine de ürünler için ayrı ayrı incelemeler oluşturmalı mıyım? Önerilen her ürün için derinlemesine tek ürün incelemeleri ile birlikte yüksek kalitede sıralanmış ilgili ürünler listesi yazmak etkili olabilir. Her ikisini de yazarsanız, sıralanmış listede kendi başına ayakta durması için yeterince yararlı içerik bulunduğundan emin olun.

Çekirdek güncelleme değil. Google ayrıca daha önce ürün inceleme güncellemelerinin temel güncellemelerle aynı olmadığını söyledi. Bu, ürün incelemeleri güncellemesi olarak adlandırdıkları bağımsız bir güncellemedir. Şirket, bunun Google'ın düzenli temel güncellemelerinden ayrı olduğunu söyledi. Bununla birlikte, Google,  temel güncellemeler için orijinal olarak sağladığı tavsiyenin  , "bunlar için kaliteli içerik üretme konusunda burada da alakalı olduğunu" ekledi. Bu tavsiyeye ek olarak Google, bu güncellemeye özel ek rehberlik sağladı.

Neden umursayalım. Web siteniz ürün inceleme içeriği sunuyorsa, etkilenip etkilenmediğinizi görmek için sıralamalarınızı kontrol etmek isteyeceksiniz. Google organik trafiğiniz arttı mı, azaldı mı yoksa aynı mı kaldı?

Uzun vadede, ürün inceleme içeriğinize benzersiz ve web'deki rekabette öne çıkması için çok daha fazla ayrıntı ve çaba harcadığınızdan emin olmak isteyeceksiniz.

Ayrıca, çalışmaya katılan önceki temel güncellemelerden etkilenenler, bu Mart 2022 ürün incelemesi güncellemesiyle ödüllendirilebilir.

 

Google Algoritma Güncellemeleri

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.