SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Alexa Sorgulama

Seo Site Analiz 02.Nis.2022 221 görüntülenme 0 yorum

alexa rank2

Alexa Sıralama Sorgulama Nedir?

 

Alexa Sıralaması Sorgulama Aracı, herhangi bir kayıt aşaması ya da üyelik girişi gerektirmeden herhangi bir web sitesinin Alexa raporunu eksiksiz bir şekilde sunuyor. Aracımız; Alexa trafiği sıralamasını, ülke trafiği sıralamasını, takipçi coğrafyasını, backlink sayısını ve arama ziyaretlerinin yüzdesini sunan, güncel araçlar arasındaki en hızlı ve en iyi araçlardan bir tanesidir.

Alexa raporuna ulaşmak için tek yapmanız gereken bir sitenin URL'sini girmek ve araca birkaç saniye süre tanımak. Rapor sonucunda sitenizin kötü bir Alexa Sıralamasına sahip olduğunun farkına varırsanız, hemen şimdi aşağıdaki adımları izleyerek bu durumu düzeltebilirsiniz:

  • Alexa araç çubuğunu(toolbar) ve Alexa widget'ı yükleyin. Bu yüklemeler Alexa serverlarına sitenizin trafiği hakkında bilgiler verecektir ve bu yüklemelerden sonra sitenizin sıralamasında çarpıcı bir artış olduğunun farkına varacaksınız.
  • Kullanıcılarınız için her zaman benzersiz ve ilgi çekici içerikler yayınlayın.İçeriklerinizi sosyal medyada paylaşmayı unutmayı

    Alexa Sıralama Sorgulama Aracı Kullanımı

    Alexa sıralama sorgulama aracı oldukça basit bir şekilde kullanılır. Biraz önce listelemiş olduğumuz verileri elde etmek için alan adı kutucuğuna ilgili web sitesinin URL’sini girmek yeterli olur. URL bilgisinin girilmesi ardından birkaç saniye sonra istenen veriler gelir ve bu şekilde Alexa sıralaması ortaya çıkar. Bunun yanında eğer kötü bir Alexa sıralamasına sahip olunması halinde bu durumu düzeltmek için izlenmesi gereken birtakım adımlar vardır. Bunlar genel olarak aşağıdaki gibidir;

    • Alexa sonuçlarına göre ortaya çıkan raporda web siteniz kötü bir sıralama sahipse ilk olarak yapmanız gereken Alexa araç çubuğunu ve Alexa widget’i yüklemektir. Yapılan bu yüklemeler sayesinde web sitenizin sahip olduğu trafik Alexa serverlarına gönderilir. Ayrıca yüklemeler sonrasında site sıralamasında bariz yükselişler meydana gelir.
    • Bunun yanında web sitenizde ziyaretçileriniz için ilgi çekici ve benzersiz içerikler oluşturmaya özen gösterin. Çünkü bu tür içerikler her zaman site trafiğinin artış göstermesinde etkili olur.
    • Ayrıca web sitenizde paylaşmış olduğunuz içerikleri sosyal medya üzerinden de diğer kullanıcılara aktarmaya özen gösterin. Alexa sıralamasında sosyal medya üzerinden gelen trafik de oldukça önemli bir konumda yer alır.

    Web sitenizin Alexa sıralamasının iyi olması pek çok konuda avantajlı olmanıza yardımcı olur. Bu nedenle web siteniz üzerinde birtakım çalışmalar yaparken Alexa ile ilgili kısımları göz ardı etmemenizde her zaman için fayda vardır.

  • Alexa Sıralama Sorgulama Aracı

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.