SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Arama Motoru Optimizasyonu

Seo SEO 03.Nis.2022 223 görüntülenme 0 yorum

seo 1

Kısa Kısa: SEO Hakkında Bilgiler

S.E.O. Dijital Pazarlamanın bir kolu olmakla birlikte her web site sahibini ilgilendirir. Çünkü okunur veya görünür olmayan bir blog/site yok olmaya mahkûmdur. Aslında Arama Motoru Optimizasyonundaki en önemli unsur sitenin sosyallik puanı ve reklam gücüdür. Herkes tarafından konuşulan, referans gösterilen bir sitenin popüleritesi yüksek olacak haliyle Google’da ilk sayfalarda ilk sıralarda çıkması beklenecektir.

SEO Ne İşe Yarar – Neden Gerekli?

  1. Anahtar kelimelerde üst sıralarda yer alarak müşterilerinize doğrudan ulaşabilirsiniz.
  2. Hizmetinizi ya da ürününüzü hedef kitlenize tanıtabilirsiniz.
  3. Blog sahibi kişiler daha geniş okuyuculara seslenebilir.
  4. Çevrimiçi marka itibarını geliştirebilirsiniz.

%100 Yeni Nesil SEO Çalışması (Nasıl Yapılır)

  • Arama motoru kriterleri: Arama motorlarının sitenizi doğru ve kolay taramasına, anlamasına olanak sağlayın. Web sayfalarınızı arama motoru kriterlerine ve standartlarına göre optimize etmelisiniz. Google bunun için Webmaster Kalite Yönergeleri listesi oluşturmuştur. (1)
  • SEO teknikleri ve süreci: Site içi SEO ve Site dışı SEO işlemleri olarak 2’e ayrılır. Site içerisinde teknik düzenlemeleri yapabilmek için yazılımsal müdahaleler gerekir. Bu aşama site içi seo İngilizcesi ile “On-Page Seo” ile açıklanır. Google yetkililerine göre Kullanıcı Deneyimini geliştirmek tek amacınız olmalıdır. Peki kullanıcı nasıl memnun edilir? Tabii ki ziyaretçilerinizin aradıklarını bulabileceği kapsamlı + mükemmel özgün bir içerikle.
  • Site içi seo çalışması: Sade + kullanışlı tasarım, mobil uyumlu ve hızlı site hazırlamak diğer site içi optimizasyon teknikleri arasında sayılabilir. Zengin şemalar kullanmak, SSL güvenlik sertifikası, kullanıcı ve arama motorları için bir site haritası oluşturmak, özel 404 sayfaları, canonical ve meta etiketleri, site genelinde doğru meta açıklama ve title kullanımı, heading başlık etiketleri temel seo adımları olarak bilinir. Alan adının süresini uzatmak, özel statik ip’de barınmak, LSI makaleler yazmak,  Breadcrumbs dolaşım menüsü eklemek, görsellere alt etiketi tanımlamak, sef url kullanmak ve css-html tabanlı siteler yayınlamak es geçilen ama önemli seo sinyalleridir.
  • Backlink nedir, nasıl alınır:  Backlink, başka bir siteden sizin sitenize verilen link anlamına gelir. Bu bağlantılar Google arama motoru için oldukça önemlidir. Ancak iyi bir siteye başka sayfalar referans olabilir.  Google politikalarına göre yapay olarak oluşturulan ve ücretli olarak alınan tanıtım yazıları ceza sebebidir çünkü bu işlemlerin tümü sıralamaları manipüle etme amacı taşır. Sitenize gelen bağlantılar doğal ve organik olmalıdır. Bunun için diğer blog sitelerine yorum yazabilir, forum ve sözlüklerde tanıtım yapabilir, sektörünüzdeki otoriter sitelere yazı gönderebilir hatta sosyal medyada tanıtım kampanyaları düzenleyebilirsiniz. Sponsor yazıları mutlaka nofollow olarak işaretlemelisiniz. Paylaştığınız linkler ne kadar tıklama alırsa o kadar kaliteli ve etkili olacaktır.
  • Güncel olmak yükselen seo trendi: Sitenizi sürekli güncel tutmak, faydalı içerikler üretmek, gündemden bahsetmek etkili seo yöntemleri arasında. Kemik bir ziyaretçi kitlesi için benzersiz yani farklı olmanız gerekiyor. Planlı olun – strateji geliştirin.
  • Sosyal medyanın büyük katkısı: Search Engine Optimization çalışmalarında sosyal medya ağları büyük öneme sahiptir. Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn ve Pinterest en çok kullanılan platformlar. Hemen şimdi bu sitelerde sayfanızı oluşturun ve başkalarının sizden haberdar olmasını sağlayın.
  • Sosyal Medya ve Google Reklamları: Google Ads, Facebook ve diğer internet reklamcılığı sunan kanallarda aktif olmak için düzenli şekilde ödeme yapmanız gerekiyor. Hızlı yol katetmek ve seo çalışmalarına destek olmak için reklamlara sıkça başvurulmakta!
  • Google SEO Başlangıç Kılavuzu: Bu konudaki en güvenilir kaynak tabii ki Google’un kendisi olacaktır.  Hemen SEO Rehberine göz atın.  (2) – (3)
  • Bir SEO’ya ihtiyacınız var mı? – Kurumsal bir SEO Uzmanı ile çalışmak isteyebilirsiniz. Bir seo hizmeti satın almadan önce kendinize şu soruyu sorun: Danışmanlık hizmetinden beklentilerim neler? Bu doğrultuda sözleşme imzalayabilirsiniz. Ne yaptığını saklayan, rapor sunmayan, kısa sürede ilk sıra garantisi veren, içerik ve iç seo’yu es geçen, hacklink gibi spam metotlardan faydalanan kurumlardan uzak durun. SEO Danışmanlığı veren ajanslar, sektörü yakından takip etmeli; modası geçmiş metotlara başvurmamalıdır.
Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.