SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Backlink nedir

Seo Backlink Satış 20.Haz.2021 222 görüntülenme 0 yorum

backlink nedir nasil alinir

Backlink Türkçe Anlami Gerilink Demektir.

 

Backlink (A) sitesinin (B) sitesine yani sizin sitenize verdiği linke denir. Kalkiteli backlink alımı sitenizin arama motoru botları tarafından daha sık ziyaret edilmesini sağlayarak sitenizin daha hızlı index almasına yardımcı olur. Backlink almadan önce hedef kelime ile ilgili sayfanızın içeriğini geliştirmeli, sayfanızın içeriğini anlatan özgün ve etkili makaleler yayınlamalısınız. Özgün, etkili makaleler yayınladıktan sonra backlink alırsanız backlinklerin etkisi %100 daha fazla olacaktır. Backlink alımı yaptıktan sonrada her gün yeni bir sayfa oluşturarak aldığınız backlinklerin gücünü artırabilirsiniz.

Backlinkler Neden Önemlidir?

Başka bir siteye referans vererek pagerank transferi sağlayan backlinkler, link verilen sitenin otorite ve kalite sinyallerini harici bir faktör olarak destekledikleri için özellikle SEO çalışmaları için önemlidir. Herhangi bir siteye backlink vererek ilgili sitenin pagerank değerini arttırmakla beraber aynı zamanda linki paylaştığınız içeriğinizi ziyaret eden kullanıcıları, linki verdiğiniz siteye yönlendirerek ilgili siteye bir trafik kaynağı yaratmış olursunuz. Bu sebeple backlinkler hem linki veren site hem de link verilen site için önemlidir.

Ne Tür Backlinkler Faydalıdır?

Bütün backlinkler yapıları ve sağlayacakları katkıları itibariyle birbirilerine denk değildir.

Backlinkler sitelere sağladıkları katkılar itibariyle birbirinden ayrıldığından kaliteli backlinkler elde ederek üst sıralara tırmanmak, backlink mimarisinin temel stratejisini oluşturur.

Şunu unutmayın: 1 adet kaliteli backlink, 1000 adet düşük kalitedeki (spam) backlinkden çok daha etkilidir.

Kaliteli backlinklerin temelde sahip olduğu belli yapı özellikleri vardır. Bunlar hızlıca sıralama kat etmek ve yüksek sıralama değerleri elde etmek isteyen sitelerin, backlink alırken dikkat etmesi gereken son derece önemli faktörlerdir.

Backlink Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Güvenilir ve Otoriter Sitelerden Backlink Alın

Kaliteli bir backlink mimarisi, listesi oluşturmanın en temel sırrı, kaliteli ve otoriter sitelerden referans bağlantı yani backlink elde etmektir.

Harvard’dan alınan bir backlink ile herhangi bir şahısa ait genel geçer formatta düzenlenmiş site üzerinden alacağınız link sitenize aynı katkıyı sağlamayacaktır.

Sitelerin link kalitesinin sembolik olarak değerlendirilmesinde SEO camiası tarafından kullanılan Domain Authority (Domain otoritesi) kavramı burada da karşımıza çıkmaktadır.

Sitenize referans yani backlink sağlayan sitenin otoritesi ne kadar yüksek ise ilgili linkin sitenize sağlayacağı domain otorite katkısı o kadar yüksek olacaktır. Google’ın bir link için belirlediği pagerank etkisini tam olarak bilemediğimizden bir sitenin otoritesini tahmin etmek amacıyla sembolik anlamda da olsa Domain Otorite skorlarını kullanıyoruz.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.