SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Bıos Fan Ayarı Nasıl Yapılır ?

Seo Teknoloji 20.Eki.2021 125 görüntülenme 0 yorum

 

bios fan ayarı

Her elektronik cihazın ısınmasına karşı alınmış çözümler vardır. Bu çözümlerin başlıca sebebi elektronik cihazların parçalarının, sistemlerinin ve lehimlerinin aşırı ısınma sonucu ısınmaması ve erimemesi için gereklidir. Sonuç olarak bakıldığı zaman genellikle 220 wolt elektirik kullanılmaktadır. Bu elektiriğin gücü ve ısısı çok yüksek miktarlara ulaşabilir hatta alevler çıkartarak yangına sonuç verebilmektedir.

Elektronik cihazların ve özellikle bilgisayarların ısınmasına yönelik karşı konulan fanlar veya başka bir şekilde soğutucu sistemler kullanılmaktadır.

Bilgisayarlarda kullanılan fan teknolojisi bilgisayarın ısısını sabit tutma veya aşırı ısınmaması için yapılmış bir teknolojidir. Buna sebepten ekran kartı veya başka bir şekilde soğutucu değiştirdiğiniz zaman tekrardan BIOS fan ayarı yapmanız gerekmektedir. Fan ayarını düzgün yapmanız kullandığınız cihazın uzun süreli ve kaliteli bir şekilde kullanmanıza yol açar.

BIOS Fan Ayarı Nasıl Yapılır ?

Bıos fan ayarının önemini biraz önce yukarıda bahsetmiştik. Fakat bu ayarlar her cihazdan cihaza değişiklik göstermektedir. Bütün cihazlarda fan soğutmaya yarasada nasıl ve ne kadar soğutacağı değişiklik göstermektedir.

Genel BIOS Fan Ayarı Yapma

  1. Bilgisayarınızı kapalı konuma getirin.
  2. Açma tuşuna bastığınız andan itibaren art arda f11 tuşuna basın.
  3. Klavyedeki ok tuşlarını kullanarak “option” sekmesine gelin.
  4. Gelen sekmeden “Fan Always On” kısmına tıklayınız.

Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra fan ayarınız otomatik olarak sürekli açık kalacaktır. Sürekli son ayarda çalışmayacaktır. Gerektiği kadar çalışacaktır. Örneğin bir oyuna girdiğinizde fazla çıktığınızda az çalışacaktır.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.