SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Dünyanın En SOĞUK ŞEHRİ

Seo Magazin 22.Haz.2021 26 görüntülenme 0 yorum

 

Türkiye ‘nin kış aylarında en soğuk olan şehrini bile unutun. Çünkü bu şehirde sokaktaki heykeller bile buzdan. O zaman, bu videoda sizinle dünya üzerindeki en soğuk şehre gidelim Yakutsk’ a… Bu arada bana bu videoyu öneren mücahite de teşekkür ederim eğer sende bana konu önerirsen belkide bir sonraki videomu ona göre yaparım kim bilir Ben bilgin yaman geçmişin sırları kanalıma hoşgeldiniz   Rusya’ ya bağlı federe cumhuriyetlerden biri olan Yakutistan diğer adıyla Saha Cumhuriyeti Rusya ‘nın yaklaşık beşte birini oluşturmaktadır.

Yakutistan’ ın nüfusunun büyük bölümü Yakut Türkleri’nden oluşmaktadır. Bu Türk şehrinin başkenti Yakutsk ‘tur ve özerk bir cumhuriyettir.   Yüzyıllar önce Orta Asya’ nın binlerce kilometre uzağındaki bu topraklara yerleşen Sahalar, 200 yıldır Tunguzca, Moğolca ve Rusça ‘nın etkisinde kaldıklarından, dilleri diğer Türk lehçelerinden uzaklaşmıştır. Yakutça ve Türkiye Türkçesi arasında benzer atasözleri vardır. Örneğin:” Bil balık bahıttan sıtıyar.” yani “Balık baştan kokar.” Yakutistan’ da İslam öncesi Türk topluluklarının yaygın dini olan Şamanizm inancı yaygındır.   Bu şehirde kışın hava sıcaklığı – 67°C ‘ye kadar düşerken ortalama sıcaklığı – 41°C ‘dir. Diyelim ki bir karar aldınız ve soğuktan donan bu şehre gitmeyi aklınıza koydunuz. Bu yolculuk için online siteler içinde  en uygun olanından gidiş-dönüş biletinizi 3 bin TL civarında bulacaksınız.

Yolculuğunuz Yakutsk’ aya direkt uçuş olmadığı için İstanbul ‘dan Rusya’ ya aktarmalı bir şekilde gerçekleşecek. Tüm yolculuğunuz Demoskova aktarmasındaki bekleme sürenizle birlikte 14 ila 30 saat arası sürecek. Rusya’ya bağlı bir bölge olduğu için öncelikle bir Rusya vizesine ihtiyacınız olacak. Biletiniz ve vizeniz de hazır olduğuna göre artık uçuş için hazırsınız. 14 ila 30 saat arasında süren bu uzun yolculuğun ardından uçağın  penceresinden baktığınızda şehri göremediğiniz için endişelenmeyin. Çünkü uçağın penceresi tam olarak böyle görünecek buzlu… ⚠️ Şehre ayağınızı bastığınız ilk anda dikkatinizi çeken tabiki havanın soğukluğu olacak.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.