SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Google Analytics

Seo Google Haber 21.Haz.2021 1101 görüntülenme 0 yorum

Google Analytics’in ne olduğunu anlamak ve dijital pazarlama çalışmalarınızı geliştirmek için tüm verileri kendi yararınıza nasıl kullanabileceğinizi öğrenmek istiyorsanız bu kapsamlı rehber size her konuda yardımcı olacaktır.

Ölçüm yapamazsanız geliştirme yapamazsınız. SEO konusunda durum tam olarak budur. Veriler olmadan SEO stratejinizin etkili olmasını sağlayamazsınız. Performansı ve ilerlemeyi izlemeniz gerekir. Pazarlamacılar için en önemli kriter budur.

Google Analytics Nasıl Kullanılır

Google Analytics Nedir? ve SEO’ya Nasıl Yardımcı Olur?

Google Analytics, kullanıcıların sitenizi nasıl bulduğu ve sitenizle nasıl etkileşim kurduğuyla ilgili çok büyük miktarda veriye erişim sağlamanıza yardımcı olur. Örneğin, belirli sayfayı kaç kişinin ziyaret ettiğini ve sayfada ne kadar süre geçirdiğini öğrenebilirsiniz. Kullanıcıların hangi kanaldan sitenize geldiğini, bunların davranışlarını, coğrafi durumunu, işletim sistemi ve kullandığı cihazların model bilgilerini öğrenebilirsiniz. Google Analytics bunlarla sınırlı değildir, daha fazlasını sunar.

Analytics, sitenize kod aracılığıyla entegre edilebilir. WordPress kullanıyorsanız Site Kit, All in One SEO Pack, Yoast SEO ve benzeri eklentileri kullanarak ekleyebilirsiniz. Analytics verileri size SEO çalışmalarınızı ilerletmeniz konusunda yardımcı olacaktır.

Gerçek Zamanlı

Bu rapor, sitenizde kimlerin olduğu ve ne yaptıkları hakkında gerçek zamanlı veriler sunar. Bir içerik yayınladınız ve kaç kişinin bunu okuduğunu merak mı ediyorsunuz değil mi?

Google Analytics’in gerçek zamanlı raporu ile bunu öğrenebilirsiniz. Verilere anında erişmek için Google Analytics kontrol panelinin sol kenar çubuğunda yer alan “Gerçek Zamanlı” seçeneğine tıklayın.

Çoğu durumda gerçek zamanlı rapor sitenizde son beş dakika içinde gerçekleşen eylemleri gösterir. Birkaç gerçek zamanlı rapor ise son 30 dakika içindeki verileri görüntülemenize olanak tanır. Şimdi farklı gerçek zamanlı raporlara bir göz atalım.

gerçek zamanlı analytics

Konum

Farklı bir saat diliminde mi yaşıyorlar? Hatta sizden farklı bir dil konuşuyorlar mı? Bu raporda mevcut kullanıcılarınızın nerede olduğunu, hangi sayfada yer aldıklarını ve ne kadar süredir orada olduklarını görebilirsiniz.

Trafik Kaynakları

Trafik kaynakları, kullanıcıların sitenizi nasıl bulduğunu gösterir. Facebook’ta bir bağlantıya mı tıkladılar? URL’nizi doğrudan yazarak mı ziyaret ettiler?

Yeni bir sosyal gönderinin ne kadar trafik oluşturduğunu görmek veya yepyeni bir açılış sayfasının nasıl performans gösterdiğini görmek istiyorsanız, bu bölüm gerçek zamanlı olarak son derece yararlı olabilecektir.

İçerik

Bu kısım, kullanıcıların sitede nereyi ziyaret ettiklerine ve orada ne kadar zaman geçirdiklerine ilişkin verileri içerir. Belirli bir sayfadaki sayfa başlığını, URL’sini ve aktif kullanıcıların yüzdesini görebilirsiniz.

Etkinlikler

Gerçek zamanlı olarak etkinlikler, kullanıcıların siteniz ile sahip olduğu özelleştirilebilir etkileşimleri izlemenize olanak tanır. Bu, reklam tıklamalarını, teknik incelemeyi indirmeyi veya video görüntülemelerini içerebilecektir.

Son yarım saatteki etkinlikleri görmek için “Etkinlikler (son 30 dakika)” bölümünü görüntüleyerek verileri daha özelleştirilebilir şekilde görebilirsiniz. O kategoriye özgü faaliyetleri görmek için bir etkinlik kategorisini seçebilirsiniz.

Dönüşümler

Uyguladığınız her strateji için bilinmek isteyen tek bir detay olacaktır. Dönüşümleri artırdı mı? Yoksa artırmadı mı? Bu rapor size bu verileri gerçek zamanlı olarak verecektir.

En önemli hedefleri, bu hedefi kaç kullanıcının tamamladığını ve bu hedefi tamamlayan kullanıcıların yüzdesini görüntüleme şansınız vardır. Tüm verileri gerçek zamanlı olarak gözden geçirebilirsiniz. Alternatif olarak son 30 dakika için verilere göz atabilirsiniz.

Kitle

Kitle raporları kullanıcıları daha önceden belirlenmiş parametrelere göre gruplandırır. Bir site araması yapan kaç kişinin olduğunu bilmek istiyorsanız bakmanız gereken rapor burasıdır. Bu ve buna benzer daha farklı bilgileri buradan bulabilirsiniz.

Hedef kitlenizin belirli bölümlerini daha iyi hedeflemek için bu bilgileri kullanabilirsiniz. Akılda tutulması gereken iki önemli özellik vardır. İzlemek istediğiniz kitleleri tanımlamanız gerekir.

kitle genel bakış analytics

Aktif Kullanıcılar

Kitle raporunun bu bölümü sitenizi son 1, 7, 14 veya 30 günde ziyaret eden kullanıcıları izlemenize olanak tanır. Bu bilgiler, hedef kitlenin ilgisini ölçmenize yardımcı olur.

Örneğin, çok sayıda 1 günlük aktif kullanıcınız varsa ve diğerlerinde düşük görüyorsanız bu hedef kitleniz ile bağlanma konusunda bir problem yaşadığınız anlamına gelebilecektir.

Yaşam Boyu Değer

Bir e-posta kampanyası aracılığıyla elde ettiğiniz potansiyel müşterilerin değerli olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Diğer taraftan sosyal medyada daha fazla kaynak harcamaya değip değmeyeceğine karar vermeye çalışıyor olabilirsiniz.

Yaşam Boyu Değer raporu, sosyal, doğrudan, organik ve yönlendirmeler dahil olmak üzere çeşitli yöntemlerle edinilen kullanıcıların uzun vadeli değerini hesaplar. Daha sonra her edinme kitlesini sıralayabilir ve ortalama hedef tamamlamaları, sayfa görüntüleri gibi değerleri görebilirsiniz.

Kohort Analizi

Örneğin, belirli bir günde edinilen kullanıcılar gibi paylaşılan bir özellik ile bağlı bir kullanıcı grubuna yönelik verileri incelemek istiyorsanız kohort analizi göz atmanız gereken noktadır. Bu rapor, çeşitli verileri analiz etmenize olanak tanıyacaktır.

Örneğin, bir kohort değerini yeni bir kursu başlattığınız gün olarak tanımlayabilirsiniz. Ardından, lansmanınıza yanıt veren kullanıcılar hakkındaki verileri görüntüleyebilirsiniz.

Nerede yaşadıklarını, hangi cihazları kullandıklarını, satın alım gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini vb. verileri inceleyebilirsiniz. Tüm bunlar kohort analizinin doğru şekilde yapılıp SEO çalışmasına dahil edilmesini gerekli kılan durumlardır.

Kitleler

Bir kitle raporunun içinde kitle raporunun yer alması size biraz garip gelebilir ama bu bölümün kullanım amacı tamamen farklıdır. Öncelikle bunu ayırt etmenizde önem vardır.

Bu bölüm, daha ayrıntılı kitleler oluşturmanıza ve bunları analiz raporunuzun diğer bölümlerine uygulamanıza olanak tanır. Bir seferde 20’ye kadar kitle oluşturabilir ve uygulayabilirsiniz.

Kullanıcı Gezgini

Bu rapor, kohort analizinde yaptığınız gibi kullanıcı davranışa geniş bir genel bakış atmak yerine belirli kullanıcıların davranışlarını analiz etmenize olanak tanır.

Peki, bu verileri nasıl kullanabilirsiniz? Örneğin, Ankara’daki kullanıcıların yakın tarihli bir girişime nasıl tepki verdiğini anlamak istiyorsanız toplu veriler oldukça önemlidir.

Kullanıcıya özgü veriler, belirli bir kullanıcının satın alma işlemi gerçekleştirmesine neden olan durumlar hakkında veya bir kullanıcının alışveriş sepetini terk etmeden önce hangi eylemleri gerçekleştirdiği konusunda size fikir verecektir.

Kullanıcı Gezgini raporları sayesinde her kullanıcı için ortalama oturum süresi, hemen çıkma oranı, gelir ve hedef dönüşüm oranı gibi verileri görüntüleme şansınızın olacağını unutmamalısınız.

Demografi

Bu bölüm, kullanıcılarınızın yaşı ve cinsiyetiyle ilgili ayrıntılı bilgileri görüntülemenize olanak tanır. Örneğin, 25-34 yaş arası kadınların belirli bir dönemdeki ortalama oturum süresini görebilirsiniz.

Bu bilgileri içeriği, reklamları ve diğer pazarlama çabalarını daha iyi uyarlamak için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu kategorilere göre pazarlama kitleleri veya yeni segment oluşturabilirsiniz.

İlgi Alanları

Teknolojiyi seven kullanıcıları mı hedeflemek istiyorsunuz? Akdeniz yemeklerini seven birilerini mi hedeflemek istiyorsunuz? Google Analytics’in ilgili bölümü bunu mümkün kılar. Başlangıç için yeniden pazarlama ve reklamcılık raporlama özelliklerini etkinleştirmeniz gerekir.

İlgili raporlama biçimlerini etkinleştirdikten sonra aşağıdakiler gibi kullanıcıları verilerini görüntüleme şansınız olacaktır:

  • Yakın ilgi alanı kategorileri – “Yemek ve Yemek Meraklıları” veya “Değerli Alışverişçiler” gibi geniş yaşam tarzı kategorilerini görme şansınız olacaktır.
  • Pazar içi segmentler – “Seyahat/Otel Konaklamaları” veya “Bebek ve Çocuk Ürünleri” gibi ürünlerle ilgili alanları görebilirsiniz.
  • Diğer kategoriler – “Saç Bakımı” veya “Evcil Hayvanlar/Köpekler” gibi daha spesifik kategorilere erişebilirsiniz.

Bu bilgilerin tamamı başlangıçta pek değerli gibi görünmeyebilir. Ancak yeniden pazarlama kampanyaları oluşturmak istiyorsanız hepsinin oldukça değerli olduğunu bilmeniz gerekmektedir.

Coğrafi

Coğrafi rapor, kullanıcılarınızın yaşadığı yer ve kullandığı dil hakkında bilgi sağlar. Bu bilgileri yeni girişimleri daha iyi değerlendirmek veya yeni fırsatlar aramak için kullanabilirsiniz.

Davranış

Bu rapor, yeni kullanıcıları içeriğiniz ile etkileşim kurmak için sitenize geri dönüp dönmediğini belirlemenize yardımcı olabilir. Üç alt kategoriye sahiptir ve bu kategorilerin her birisi oldukça önemlidir.

  • Yeniler – Geri Gelenler
  • Sıklık ve Yenilik
  • Katılım

Örneğin, yeni bir alıcı satın alma rehberinin kullanıcılara satın alma döngüsünde ilerleme sağlamaları konusunda yardımcı olup olmadığını belirlemek için bu verilerden yararlanabilirsiniz.

Teknoloji

Bu rapor, kullanıcıların hangi tarayıcıyı ve işletim sistemini kullandıklarını bilmeniz için önemlidir. Bu rapor sayesinde hangi ağı kullandıklarını dahi bilebilirsiniz. Böylece kullanıcıların sitenizi nasıl görüntüledikleri hakkında daha fazla bilgi edinmiş olursunuz.

Mobil

Bu rapor, kullanıcıların sitenizi bir tablet, masaüstü veya mobil cihazlar görüntüleyip görüntülemediğini öğrenmenizi sağlar. Örneğin bir kullanıcı sitenizi Apple iPad, Samsung SM-g950 veya Samsung SM-T800 gibi belirli cihazlarla görüntülemiş olabilir.

Bu bilgileri, bir sitenin kullanıcıların kullandığı belirli cihazlar için optimize edilip edilmediğini belirlemek ve buna göre sitede değişiklikler yapmak için kullanabilirsiniz. Google mobil öncelikli dizine önem verdiği için bu veriler oldukça önemlidir.

Özel

Google Analytics’in bu alanı, kullanıcı segmentlerini daha iyi tanımlamanıza ve karşılaştırmanıza olanak tanır. Örneğin, mobil kullanıcıların hemen çıkma oranını satın alım yapanlarla karşılaştırabilirsiniz.

Benzer raporlar doğrultusunda organik trafiğinizin ne kadarının yeni kullanıcılar olduğunu görebilirsiniz. Verileri özel değişkenlere ve kullanıcı tanımlı detaylara göre sıralama şansınız vardır.

Bu veriler doğrultusunda hedef kitlenizin sitenizle etkileşim kurma biçimine yönelik son derece ayrıntılı ve özelleştirilebilir bilgiler görüntüleme fırsatına sahip olabilirsiniz.

Karşılaştırma

Bu bölüm, verilerinizi sektörünüzde diğerlerinden toplanan verilerle karşılaştırmanıza olanak tanır. Kendi verilerinizi kanallar, konum ve cihazlar gibi alt kategorilere göre sektörünüzün geri kalanıyla karşılaştırabilirsiniz. Bu veriler kaçırılan fırsatları bulmak için son derece önemlidirler.

Kullanıcı Akışı

Kullanıcılar sitenize geldikten sonra neler yapıyor? Bu rapor, kullanıcıların sitenizde nasıl hareket ettiğinin görsel bir temsilini sağlar ve kullanıcı türüne göre sıralanabilir.

Örneğin, Ankara’daki kullanıcıların sitenizi incelemeye nereden başladıklarını ve alıcı döngüsünde nerede ayrıldıklarını görebilirsiniz. Bu ayrıntılı veriler sayesinde satın alım döngüsünde çeşitli farklı düzenlemeler yapabilirsiniz.

Edinme

Edinme raporu, hedef kitlenizin sitenizi nasıl bulduğuna, oraya nasıl geldiklerine, ne yaptıklarına ve bir form doldurma gibi belirli bir eylemi tamamlayıp tamamlamadıklarına ilişkin ayrıntılı veriler sağlamaktadır.

Tüm Trafik

Tüm Trafik bölümü, size en çok trafiği hangi sitelerin gönderdiğini gösterir. Buna ek olarak hemen çıkma oranı, ziyaret başına sayfa sayısı, hedef tamamlama vb. dahil olmak üzere kullanıcıların gerçekleştirdiği işlemlerle ilgili verileri görüntüleyebilirsiniz.

Veriler, Kanallar ve Kaynak/Aracı gibi alt kategoriler vardır. Kaynak/Aracı kısmını araştırmaya koyulduğunuz zaman Google Analytics görsel aramadan da ne kadar trafik çektiğinizi görebilirsiniz. Buna ek olarak Google Ads ile karşılaştırma yaparak hangi anahtar kelimelerin daha değerli olduğunu öğrenebilirsiniz.

analytics edinme kaynak aracı

Google Ads

Google Ads’e yatırım yapıyorsanız, bu veriler nasıl performans gösterdiğinizi anlamak için çok önemlidir. Öncelikle, Google Ads ve Google Analytics hesaplarınızı birbirine bağlayın. Ardından aşağıdaki ilgili veri görüntüleme şansını elde edeceksiniz:

  • Kampanyalar
  • Anahtar Kelimeler
  • Arama Sorguları
  • Günün Saati
  • Nihai URL’ler

Search Console

Sitenizin organik aramada nasıl performans gösterdiğini anlamak istiyorsanız bu rapor göz atmanız gereken en önemli güç merkezi olacaktır. Öncelikle Google Search Console ile Google Analytics arasında bağlantı kurmanız gerekecektir.

Bağlantıyı hallettikten sonra bir ton veriye erişiminiz olacaktır. Açılış Sayfaları, Ülkeler, Cihazlar ve Sorgular gibi alt kategorilere göre sıralama yapabileceksiniz. İşinize öncelik vermek için tüm bu verileri kullanmayı düşünebilirsiniz.

Örneğin, sıralaması iyi olan ancak tıklama oranı düşük içerik kopyalarını bulabilirsiniz. Birkaç ince ayar ile bu içerik bir ton trafik çekebilecektir. Verileri nasıl kullanmanız gerektiğini biliyorsanız elde edeceğiniz her bir veriden ekstra verim almanız mümkün olabilecektir.

Sosyal

Sosyal sekmesi, insanların sosyal medyada içeriğiniz ile nasıl etkileşimde bulunduğunu gösterir. Tüm verileri şunlara göre sıralama şansınız olacağını unutmamalısınız:

  • Ağ Yönlendirmeleri
  • Açılış Sayfaları
  • Dönüşümler
  • Eklentiler
  • Kullanıcı Akışı

Hedef kitlenizin zaten içeriğiniz ile etkileşimde bulunduğunu platformları belirlemek, sosyal medyanın site davranışını nasıl etkilediğini ölçmek ve daha fazlası için bu bilgileri kullanmayı düşünebilirsiniz.

Kampanyalar

Kampanyalar raporu, ücretli kampanyaların nasıl performans gösterdiğini ve diğer girişimlere kıyasla nasıl olduklarını gösterir. Ücretli kampanyalar hazırlıyorsanız bu rapor mutlaka göz atmanız gereken önemli bir yerdir. Verileri şu sıralama ölçütüne göre gözden geçirebilirsiniz:

  • Tüm Kampanyalar
  • Ücretli Anahtar Kelimeler
  • Organik Anahtar Kelimeler
  • Maliyet Analizi

Maliyet verilerinizi yüklemeniz durumunda Google dışı kampanyaların ölçümlerini dahi karşılaştırma şansınız olacaktır.

Davranış

Davranış raporları, site aramayı kullanma, görüntülenen içerik, sayfaların ne kadar hızlı yüklendiği vb. dahil olmak üzere kullanıcıların sitenizde gerçekleştirdiği eylemler hakkında veriler sunmaktadır. Bu bilgiler, sitenizin amaçlandığı gibi performans gösterip göstermediğini anlamak için oldukça önemlidirler.

Davranış Akışı

Bu rapor, kullanıcıların sitenizde izlediği yolu gösterir. Örneğin, yüzme havuzlarını kışa hazırlamakla ilgili derinlemesine içeriğinizi okuyanların daha sonra bir şey satın alıp almadıklarını gözden geçirebilirsiniz. Bu raporu kullanmak için, Etkinlikler seçeneğini kurmanız ve izlemeniz gerekir.

Site İçeriği

Site İçeriği, kullanıcıların mobil cihaz kullanıp kullanmadıklarını, satın alma işlemi yapıp yapmadıklarını, trafiğin organik olup olmadığını vb. dahil olmak üzere kapsamlı veriler sunar. Bu veriler, belirli bir içerik parçasının iyi performans gösterip göstermediğini belirlemenize yardımcı olur.

Örneğin, en iyi performans gösteren başlıkları bulmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

  • Google Analytics > Davranış > Site İçeriği > Tüm Sayfalar
  • Birincil boyut olarak Sayfa Başlığı seçeneğini seçin.

Artık en iyi performans gösteren sayfa başlıklarına sahip durumdasınız. Daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, Google Analytics’te en iyi performans gösteren sayfaların nasıl bulunacağına ilişkin diğer kaynaklara göz atmayı düşünebilirsiniz.

davranış site içeriği tüm sayfalar

Site Hızı

Site Hızı raporu, içeriğin ne kadar hızlı yüklendiğini ve trafik kaynağına göre nasıl sıralanabileceğini gösterir. Örneğin, mobil müşterilerin daha yüksek bir yükleme süresi yaşayıp yaşamadığını size gösterecektir.

Bu rapordan en iyi şekilde yararlanmak için hangi tarayıcıların indirme süresini yavaşlattığını gösteren daha kapsamlı ve çeşitli veriler sunan özel raporlar oluşturmayı düşünebilirsiniz.

hız önerileri

Site Arama

Bu rapor, site ziyaretçilerinin sitenizdeki arama işlevini nasıl kullandıklarını gösterir. Bu bilgiler doğrultusunda optimize etmeniz gereken anahtar kelimeleri bulabilir veya içerik boşluklarını analiz edebilirsiniz.

Bu kısım özel raporların yararlı olduğu bir başka alandır. Oluşturacağınız özel raporlar sayesinde site aramayı kullan kullanıcıların dönüşüm oranlarını yakından takip etmeyi başarabilirsiniz.

Etkinlikler

Google Analytics, bir etkinliği “web sayfası veya ekran yüklemesinden bağımsız olarak izlenebilen içerikle kullanıcı etkileşimleri” olarak tanımlar. Etkinlikler arasında bir PDF’in indirilmesi, bir videonun görüntülenmesi, form gönderimleri vb. yer alır. Bu raporları şu şekilde sıralamanız mümkündür:

  • En önemli Etkinlikler
  • Sayfalar
  • Etkinlik Ekışı

Yayıncı

Yayıncı raporu, gösterimler ve tıklamalar dahil olmak üzere sitenizden nasıl para kazandığınıza ilişkin verilere erişmenizi sağlar. Bu rapor, AdSense veya Ad Exchange hesabıyla bir bağlantı gerektirir. Ardından Yayıncı Sayfaları ve Yayıncı Yönlendirmeleri hakkında bilgiler görüntüleyebilirsiniz.

Denemeler

Denemeler, sitenizin varyasyonlarını test etmenize olanak tanır. Örneğin, yeni karşılama mesajınız eskisinden daha iyi dönüşüm sağlıyor mu? Bunu denemeler raporu sayesinde ölçebilirsiniz. Bu özelliğin yerini daha sağlam bir platform gibi görünen Google Optimize alacaktır.

Dönüşümler

Google Analytics’in bu bölümü tamamlanmış eylemlerle alakalıdır. E-posta listenize kaç kişi kayıt oldu? Kaç kullanıcı başvuruda bulundu? Kaç kişi telefon araması yaptı? ya da kaç kişi WhatsApp ile iletişim kurdu? Bu soruların cevapları işletmenizin sağlığı ve SEO çalışmalarınızın başarısı hakkında çok önemli bilgiler sağlayacaktır.

Hedefler

Hedefler izlemek istediğiniz eylemlerdir. Bu rapor, oluşturduğunuz hedeflere göre kullanıcı eylemleri hakkında ayrıntılı bilgiler verir. Hangi etkinliklerin daha büyük eylemlere katkıda bulunduğunu anlamak için hem mikro hem de makro hedefler belirleyebilirsiniz.

Örneğin, sitenizdeki bir haber makalesini okumak yeni bir bilgisayar koltuğu satın almaya katkıda bulundu mu? Önce bir hedef oluşturmalı, ardından verileri aşağıdakilere göre görüntülemeye çalışmalısınız:

  • Hedef URL’ler
  • Ters Hedef Yolu
  • Dönüşüm Hunisi Görselleştirmesi
  • Hedef Akışı

E-Ticaret

E-Ticaret raporu şunlara göre sıralanabilir:

  • Ürün
  • Satış
  • İşlem
  • Satın Alma Süreleri

Bu verilere erişmek için e-ticaret kodu parçasını sitenize eklemeniz gerektiğini unutmamalısınız.

e-ticaret dönüşümler

Çok Kanallı Huniler

Hedef kitlenizle iletişim kurmanın pek çok yolu vardır. Gerçekte neyin işe yaradığını söylemek zor olabilir. Bu rapor, farklı kanalların dönüşüm hunisine nasıl girdiğini araştırır.

İlk olarak, e-ticaret snippet’ını sitenize eklemeniz gerekir. Ardından şunları izleme şansı elde edersiniz:

  • Desteklenen Dönüşümler
  • En İyi Dönüşüm Yollar
  • Yol Uzunluğu

Çok kanallı dönüşüm hunileri destekli dönüşüm raporunu kullanmayı oldukça seveceksiniz. Sosyal medya dönüşümlerini izleyen e-ticaret markaları için oldukça yararlıdır.

İlişkilendirme

İlişkilendirme, dönüşüm yolundaki noktalara atıf yapmak için kullanılan kuralları ifade eder. Örneğin, bir alıcı e-postanızı okudu mu? Ardından bir tanıtım belgesi indirdi mi? Sonra bir satın alma işlemi gerçekleştirdi mi? Seçtiğiniz ilişkilendirme modeli, dönüşüm kredisinin e-posta ve tanıtım belgesi arasında nasıl bölüneceğini belirleyecektir.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.