SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Google, Başarı için 5 İçerik Oluşturma İpucu Sunuyor

Seo Google Haber 11.Tem.2021 62 görüntülenme 0 yorum
content creator

Google'ın blogu, başarıyı artıran içeriğin nasıl oluşturulacağına ilişkin ipuçları yayınladı. Makale, başarılı blog yazarlarından ve YouTube içerik oluşturucularından anekdotlardan oluşuyordu.

İpuçlarının hiçbirinin SEO ile ilgisi yoktur, bu da makaleyi daha fazla ilgi çekici kılar çünkü çevrimiçi pazarlama başarısı sadece SEO'dan daha fazlasıdır.

Başarılı İçerik Nasıl Yayınlanır?

Makale, dört başarılı içerik oluşturucunun gerçek deneyimini vurguladı.

Gerçek deneyime sahip kişilerden gelen tavsiyeler, blogları okurken okuduklarını tekrar eden kişilerin sunduğu görüşlerden çok daha iyidir.

Tavsiye beş başlıkta kategorize edilmiştir:

  1. Takviminizde zamanı engelleyin
  2. Güçlü yönlerine oyna
  3. Gruplar halinde oluştur
  4. İçeriğinizi Azaltın, Yeniden İşleyin ve Yeniden Amaçlayın
  5. Kaliteden çok değere öncelik verin

İlgili: Daha İyi İçerik Oluşturmanıza Yardımcı Olacak En İyi 20 Araç

Oluşturmak için Zaman Ayırın

Başarılı yazarların çoğu, günlük olarak yazmak için belirli bir zaman ayırmanın başarının anahtarı olduğunu kabul edecektir. İlham almak için etrafta beklemek, içerik oluşturmaya giden uygun bir yol değildir.

 

Başarılı bir içerik oluşturma stratejisi, kendinizi oturup oluşturmaya başladığınız stratejidir.

Efsanevi müzik sanatçısı Nick Cave, geçtiğimiz günlerde içerik yaratma eylemini ilhamla birlikte ruhsal bir iletişim olarak değil, bir iş olarak ele almanın değeri hakkında yorum yaptı.

Nick Cave, The Red Hand Files adlı popüler haber bülteninde şunları gözlemledi :

“Zanaatlarını bir iş olarak gören ve ilhamın kaprislerine bağımlı olmayan sanatçılarla da bir yakınlığım var - çünkü ben onlardan biriyim.

İşi olan çoğu insan gibi, biz de işe gidiyoruz. Çalışmamak aklımıza gelmiyor, 'hissetmiyoruz' ya da 'titreşimler doğru değil' diye çalışmadığımız bir an yok.

Biz sadece saatlerimizi yapıyoruz…”

Google, içerik üretmek için haftanın bir gününü ayırmayı öneren müzisyen ve yaşam tarzı blog yazarı Rigel Gemini'den alıntı yaparak, ilginizi çeken bir konu seçmenin içeriğin kendisini yazmasına nasıl yardımcı olacağını vurguladı.

 

Google bu gözlemi yayınladı:

“Rigel Gemini, en az bir kanal için haftalık olarak içerik üretmeyi ve eğlenceli tutmayı öneriyor.

“İçerik bir angarya haline gelirse veya çok fazla iş olursa, bundan korkmaya başlayacaksınız. Bu yüzden her hafta hakkında yazabileceğiniz, fotoğraflayabileceğiniz veya konuşabileceğiniz bir şey bulun ve dalın…”

Bu iyi bir öneri. Kendinizi hevesli hissedebileceğiniz içerik konularına odaklanın ve bu içeriği oluşturmaya odaklanmak için zaman ayırın.

Güçlü Yönlerinize Oynayın

Bir sonraki tavsiye, inanç ve moda blog yazarı Mata Leiataua'dan geliyor. İçerik oluşturucuları tarzlarının ne olduğunu anlamaya teşvik ediyor.

Herkesin bir stili, kendi stili vardır, bu tarz bir kişilik olsa bile.

Bazı yaratıcı sanatçılar şahsen utangaç veya sessizdir, ancak yazılarında veya performanslarında gürültülü ve küstahtır. Çalışırken rahat buldukları tarz bu, onlar için işe yarıyor.

Mata Leiataua'nın yorumları:

“…hiç kimse 7/24 içerik oluşturmak için ilham almıyor… içeriğiniz şu anda mı yoksa stilize mi? Estetiğe mi yoksa metin yazarlığına mı öncelik veriyorsunuz?”

Toplu Olarak Oluştur
 

Bu, oturup mümkün olduğunca çok şey yaratmak ve yaratmaya devam etmek için ilginç bir tavsiyedir. Ardından sonuçları alın ve yayınlanmak üzere planlayın.

Güzellik blogcusu Tiffany Williams şunları tavsiye ediyor:

"Gerçek zamanlı olarak oluşturmak çok fazla olabilir, bu nedenle önceden bir ton içerik oluşturmak yardımcı olur.

Bu şekilde her zaman gönderecek yeni bir şeyiniz olur…”

İçeriğinizi Azaltın, Yeniden İşleyin ve Yeniden Amaçlayın

Bu sonraki tavsiye, içeriğinizi birden çok kanala yaymakla ilgilidir.

Bir podcast yayıncısı, içeriğini bir blog gönderisine ve bir YouTube videosuna dönüştürebilir.

Bir YouTube içerik oluşturucu, video içeriklerini başka bir amaca uygun hale getirebilir ve bir makaleye dönüştürebilir.

YouTube ve podcast yaratıcısı Kevin Espiritu, izleyicilerin içinde bulundukları anın bağlamına göre içerik aradığını gözlemliyor.

Bazıları işe giderken bir podcast'i tercih edebilir. Diğerleri öğle yemeğinde içerik okumayı tercih edebilir.

Birden çok kanalda yayınlamak, içerik oluşturucunun farklı anlarda içerik tüketen daha geniş bir kitle oluşturmasına olanak tanır.

 

Kevin yorumladı:

"Aynı kişi, farklı platformlarda, farklı bir zihin durumundadır ve aynı içeriğin farklı şekilde sunulmasını gerektirir."

İlgili: 1 Blog Gönderisini 80'den Fazla İçeriğe Nasıl Yeniden Amaçlayın

Kaliteden Çok Değere Öncelik Verin

İçerik oluşturma stratejileri için ortak bir engel, kaliteye odaklanmaktır.

Sıklıkla olan şey, her makalenin, sözü kalite ile eşitleyen anıtsal bir girişim merkezli kapsamlılık haline gelmesidir.

İlk 50 makale ile iyi bir sıralamaya sahip bir yayıncıyı geride bırakmanın bir yolu olarak İlk 500 makale yazmak, içerik oluşturma konusunda saf bir yaklaşımdır.

İçerik yazarken değer sağlamaya odaklanmak her zaman en iyisidir.

Yaşam tarzı blog yazarı Rigel Gemini şunları tavsiye ediyor:

“Okuyucularınıza sunduğunuz değere odaklanın. İnsanlar dikkat çekici bir görüntüye sahip bir gönderiyi okuyacak, ancak daha da önemlisi, insanlar bilgi ve uzmanlığınıza geri dönecek.”

İçerikle Başarı

Yaygın SEO stratejisi, en fazla trafiğe sahip bir anahtar kelime listesi oluşturmak ve ardından buna dayalı içerik oluşturmaktır.

 

Ancak içerik oluşturma konusunda SEO Anahtar Kelimeleri'nden daha fazlası vardır Alternatif bir yaklaşım, okuyucular için anlamlı içerik sağlamaktır.

İnsanlar, kendileri için anlamlı olan içeriği okumanın zevkini sunan sitelere geri dönme eğilimindedir.

İçerik güncel olaylarla ilgili olabilir, komik olabilir, mitleri yıkabilir ve okuyucuların kendilerinin daha iyi bir versiyonu olmalarına yardımcı olabilir. Bu, okuyucuların daha fazlası için geri gelmesini sağlayan içerik türüdür.

Leonard Cohen bir röportajda, yaratılışın kişinin dünyayla ilişkisini anlamak, ondan bir şeyler yapmak ve sonra bu yaratma eyleminde güven ve saygınlık (yani kendine saygı) bulmakla ilgili olduğunu gözlemledi.

Anahtar kelimeye dayalı içerik için bir yer olsa da, sizin ve bir başkası için anlamlı olan içeriğin de önemli bir rolü vardır.

Leonard Cohen dedi ki:

“Her zaman bir şeyle ya da başka bir ilişki içindeyim. …bir şeyi ortaya çıkarmaya çalışırsın, sadece onu iyileştirmeye çalışırsın.

Bir kere içine girdiğinizde, sınırları yoktur, hiçbir sınırı yoktur. Bu sadece yaptığın şey.

Kendine saygını bulabileceğin bir şey bulana kadar kendi kalbini ortaya çıkarmaya devam et.

Sadece işinizde aradığınız öz saygıdır.”

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.