SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Google, Instagram ve TikTok Videolarını Dizine Ekleme Üzerinde Çalışıyor

Seo Google Haber 26.Eyl.2021 129 görüntülenme 0 yorum

google instagram tiktok 614e7371a36fe sej

Google, yeni bir rapora göre, içeriklerini arama sonuçlarında dizine eklemek için Instagram ve TikTok ile anlaşmalar yapıyor.

Bilgi, Google'ın sırasıyla Instagram ve TikTok'un ana şirketleri olan Facebook ve ByteDance ile yaptığı görüşmelerin ilk ayrıntılarını içeriyor.

"Tartışmalar hakkında bilgilendirilen üç kişi" The Information'a, Google'a videoları dizine eklemek ve sıralamak için ihtiyaç duyduğu verileri sağlamak için anlaşmalar üzerinde çalışıldığını söylüyor.

 



Anlaşmanın, 2015'te Google ile Twitter arasında oluşturulan ve Google'a anında endeksleme için bir tweet verisi "ateş hortumuna" erişim izni verildiğine benzer olduğu söyleniyor .

Google, Twitter ile bir ortaklık kurmadan önce, bugün olduğu gibi arama sonuçlarında tek tek tweet'leri dizine almıyor ve sıralamamıyordu.

Artık Google'ın SERP'lerinde Twitter içeriğine rastlamak o kadar yaygın ki, tweet'lerin basit bir aramayla bulunamadığı bir zamanı hatırlamak zor.

Google, Instagram ve TikTok arasındaki rapor edilen müzakereler sonuç verirse, kısa biçimli video içeriği arama sonuçlarında tweet'ler kadar yaygın hale gelebilir.



Herhangi bir arama anlaşması görüşmesine istinaden, bir Google sözcüsü The Information'a şu alıntıyı yaptı ve bu hiçbir şeyi doğrulamadı veya reddetmedi:

Sözcünün görüşüne göre, Google Arama'da görünmek içerik yayıncıları için bir seçimdir .

Çoğu durumda bu seçim çok kolay, çünkü bir web sitesi neden içeriğinin Google'da bulunmasını istemez?

Instagram ve TikTok ile ilgili olarak, videoları dizine eklemek için ihtiyaç duyduğu verileri Google'a teslim etmek istememelerinin nedenleri var.

 

Google, aynı kısa biçimli video izleyici kitlesi için rekabet eden YouTube'un sahibidir. Instagram ve TikTok'un karşılığında değerli bir şey almadan çok fazla bilgi paylaşma konusunda isteksiz olması anlaşılabilir.

Örneğin, Google'ın Twitter ile yaptığı anlaşma, arama şirketinin yıllık lisans ücreti ödemesini sağlıyor. Bunun karşılığında Google'a, tweet'leri platformda yayınlanır yayınlanmaz dizine ekleme yeteneği verilir.

Muhtemelen Instagram ve TikTok benzer tazminat alacak. Ayrıca, içeriklerinin Google'da keşfedilebilir olmasının getirdiği avantajlardan da yararlanacaklar.

Şu anda, Instagram veya TikTok videoları bulmak için Google'da arama yapmak mümkün değil. Bu anlaşma, bunun gerçekleşmesine izin verecek ve bu da bu platformlara yepyeni bir izleyici kitlesi getirebilir.

 

Buna karşılık Google, arama sonuçlarında dizine eklenecek milyarlarca yeni videoya sahip olacak. Bu, dünyanın en iyi arama motorunun uzun ömürlülüğü için olumlu bir şey.

Uzun vadede Google'ın indeksini Instagram ve TikTok içeriğiyle genişletmek, arama motorunu hem makaleler hem de videolar için bir hedef haline getirecek.

Bu, genel arama hacminde bir artışa yol açabilir ve Google'da daha fazla arama, tüm yayıncıların bulunması için daha fazla fırsat anlamına gelir.

Üç internet devi bir anlaşmaya varabilirse, ilgili herkes için bir kazan-kazan-kazan gibi görünüyor.

Google'ın Facebook ve ByteDance ile müzakere ettiği sözleşmelerin olası şartları şu anda mevcut değil.

 

Kaynak : Bilgi

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.