SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Google, Spam Yapan En İyi Rakipler İçin Tavsiye Veriyor

Seo Google Haber 11.Tem.2021 47 görüntülenme 0 yorum

Google'ın arama kalitesi ekibinin bir üyesinin yer aldığı bir Google Arama Kayıt Dışı podcast'i , rakiplerin spam taktikleri nedeniyle görünüşte iyi sıralamada olduklarında ne yapılması gerektiği sorusunu ele aldı.

Google'dan John Mueller, Google'ın Arama Kalitesi ekibinden Duy Nguyen ile yaptığı görüşmede, Google'ın web yöneticisi yönergelerine uyan siteler, bu yönergeleri ihlal eden siteler tarafından geride bırakıldığında ne yapılması gerektiği konusunda kendisine sık sık sorulduğundan bahsetti.

Bir yayıncının spam taktiklerine katılmayı düşünmesine neden olabilecek bir adaletsizlik unsuru vardır.

Spam Gönderen Rakipler Kazanmaya Devam Ettiğinde Ne Yapmalı?

Google'dan Duy Nguyen, spam içerikli rakipler bu düşük kaliteli taktikler nedeniyle iyi durumda göründüğünde gerçekte neler olup bittiğini yanıtladı.

[00:22:30] John Mueller:

"Her zaman aldığım bir soru, belki sizin de bazı içgörüleriniz veya bazı ipuçlarınız var, ya bir rakibim spam içerikli bir şey yapıyorsa ya da belki sadece sayfalarına anahtar kelime dolduruyorlarsa ya da bir giriş sayfası oluşturuyorlarsa ne olur? , ve bunun spam olduğunu biliyorum çünkü web yöneticisi yönergelerini okudum.

Ve rakibim ondan kaçıyor. Benim üzerimde sıralanıyorlar.

Orada ne yapabilirdim?

Bu onları, bilmiyorum, spam polisine bildirebileceğim bir şey mi ve benim için halledecekler mi?

Seçenekler nedir? Hatta bu konuda her şeyi yapabileceğim bir şey mi?”

 

[00:23:10] Duy Nguyen:

"Evet, bunu birçok kez söyleyebilirim, belki de rakip spam yaptıkları için sıralamada iyi olmayabilir.

Ancak sıralama söz konusu olduğunda çok fazla faktör var. Eminim Gary onlara dokunacaktır. Ancak bununla gerçekten ilgileniyorsanız, bunları bize bildirebilirsiniz. Oldukça sık incelediğimiz bir spam raporumuz var.

Yani evet, lütfen bize bir spam raporu gönderin. Ayrıca Destek Forumu, Web Yöneticisi Yardım Forumu'nda da yardım isteyebilirsiniz. Ve sonra, evet, biz de bir göz atabiliriz."

İlgili: Google, Spam Mücadele AI Kullandığını Duyurdu

Rakibin Spam Taktiklerini Takip Etmeyin

Mueller, rakiplerin görünüşte spam taktiklerinden yararlandığını gören yayıncılara sempati duyduğunu ifade etti.

Duy Nguyen, bir rakibin bir şey yapıyor olmasının, sıralamadaki nedeninin bu olduğu anlamına gelmediğini hatırlatarak yanıtlıyor.

[00:23:42] John Mueller:

“…Bilmiyorum, bu tür şeyleri gören, neredeyse öyle bir durumda sıkışıp kalan insanlar için her zaman biraz üzülürüm, “Şey, belki ben de spam göndermeliyim böylece spam gönderen rakibimden daha üst sıralarda yer alabilirim.”

Ama bu her zaman kötü bir fikir gibi gelir. 

 

[00:24:03] Duy Nguyen:

"Evet, eğer herkes bunu yapıyorsa, o zaman bu, kullanıcıları nereye bırakıyor? İyi bir kullanıcı deneyimine ve tüketecekleri iyi içeriğe sahip olacaklar mı?

Bunun gerçekten bir çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bence herkes doğru olanı yapmaya ve sadece web siteniz için değil, kullanıcılarınız için de en iyisini yapmaya odaklanmalı.

Tek bir ölçüme veya herhangi bir nedenle sitelerinizi ilerleteceğini düşündüğünüz bir şeye çok fazla odaklanırsanız, çoğu zaman oldukça olumsuz bir sonuca yol açar.”

[00:24:35] John Mueller:

“Sanırım, söylediğin gibi, sitenize gerçekten yardımcı olup olmayacağını bile bilmediğiniz şeylerden biri.

Ve potansiyel olarak, sitenize zarar verir ve uzun vadede işleri iyileştirmek için web siteniz için olumlu bir şey üzerinde çalışmak yerine kendiniz için daha büyük bir delik açarsınız.”

İlgili: Rekabet Analizi Nedir?

 
 

Spam Muhtemelen Rakip Sıralamalarının Nedeni Değil

Rakip analizindeki yaygın bir hata, bir rakibin spam taktiklerinin yüksek sıralamalarının nedeni olduğunu varsaymaktır. Google'ın algoritmasının kapalı bir kutu olduğunu hatırlamak önemlidir; bu, Google'ın herhangi bir siteyi neden sıraladığını tam olarak söyleyemeyeceğimiz anlamına gelir.

Bir site, bağlantılar nedeniyle mi sıralanıyor? İlk on arama sonucunu yeniden sıralayan ve içerik alakalı olduğu için düşük sıralama faktörü puanlarına sahip siteleri arama sonuçlarının en üstüne çıkaran bazı algoritmalar vardır.

Bu tür bir durumda, sebep olan spam içerikli taktikler değil, içeriktir.

Bir yayıncının yapabileceği en iyi şey, spam içerikli bir rakibi Google'a bildirmek ve web sitesini daha iyi tanıtmak için ne tür şeyler yapılabileceğini değerlendirmektir

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.