SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Hızlı Seo

Seo Seo Analiz 18.Nis.2022 77 görüntülenme 0 yorum

 

hızlıseo1

Kabul edelim – SEO her zaman kolay değildir.

Teknik bir perspektiften, sayfa içi optimizasyondan sayfa dışı SEO'ya kadar aklınızda bulundurmanız gereken pek çok yönü ile bazen bunaltıcı olabilir.

Ancak, her zaman böyle olmak zorunda değil…

Bu nedenle, uygulanması kolay ve web sitenize anında değer katabilecek bu "kolay" SEO hızlı kazanımları listesini oluşturduk.

1. Başlık etiketlerini optimize edin

Hızlı SEO düzeltmeleri söz konusu olduğunda, başlıklarınızın uygun şekilde optimizasyonu hiç de zahmetsizdir.

İyi başlık etiketleri yalnızca sayfalarınızın alaka düzeyini artırmakla kalmaz, aynı zamanda Google Arama'daki snippet'lerinizin TO'sunu da artırır.

Web siteniz binlerce sayfa içermedikçe, başlık etiketlerinin optimizasyonu oldukça hızlı ve basit bir işlemdir - başlık metinlerinizi yazarken birkaç önemli uygulamayı aklınızda bulundurun:

a) Bir odak anahtar kelime ekleyin

Belirli bir arama sorgusu için sıralama yapmak istiyorsanız, (tabii ki) bu anahtar kelimeyi başlık etiketinize koymanız gerekir.

 

Ayrıca, odak anahtar sözcüğünü başlığın başına koymak da iyi bir uygulamadır (okuyucunun dikkatini daha hızlı çekebilir)

b) En uygun uzunluğu koruyun

50 – 60 karakterden uzun olan başlıklardan uzak durun (çünkü Google muhtemelen bundan daha uzun başlıkları kısaltacaktır).

Bunun yerine, SERP'de tam olarak görüntülenebilmeleri için sadece birkaç kelimeyle kısa ve doğru başlık etiketleri yazmaya çalışın.

c) Benzersiz olun

Orijinal başlıkları sağlamak oldukça zor bir iş olsa da, kendinizi diğer arama sonuçlarından ayırmaya çalışın.

Daha fazla kullanıcı çekebilecek daha göz alıcı başlıklar yazmak için kullanabileceğiniz birkaç ipucu:

 

  • Soru yazın – bir soru biçimindeki başlıklar genellikle okuyucunun dikkatini daha hızlı çekebilir (özellikle de arama sorgusu olarak yazdıkları soru tam olarak buysa).
  • Rakamları dahil edin – “ … için 10 faydalı ipucu ” veya “ 7 tür …” gibi başlıklar asla eskimez ve internette hala popülerdir.
  • Özel semboller ve karakterler kullanın – köşeli ayraçlar, tireler, borular veya diğer tuhaf karakterler, sıkıcı ve tek tip başlık metnini bozan görsel öğeler olarak işlev görebilir.
  • Markanızı ekleyin – başlık etiketinin sonuna marka adını yazmak, web sitenizi (veya şirketinizi) doğrudan SERP'de sunma fırsatı sağlayan yaygın bir uygulamadır.

Ücretsiz aracımız SERP Simülatörü'nde , snippet'inizin genel görsel görünümünün yanı sıra başlık uzunluğunu da kontrol edebilirsiniz . Araç, başlık etiketlerinizi aşağıdakiler gibi çeşitli şekillerde geliştirmenize yardımcı olabilir:

  • Başlığınızın uzunluğu – araç, önerilen karakter sınırını aşıp aşmadığınızı kontrol edecektir.
  • Snippet görünümü – başlık etiketinizin, sayfa URL'si, meta açıklama vb. ile birlikte bir arama sonucu olarak görünüp görünmeyeceğini kontrol edebilirsiniz.
  • Rakipleri kontrol edin ve karşılaştırın – başlık etiketli snippet'inizin diğer sıralama sayfalarıyla birlikte gerçek SERP'de nasıl görüneceğini bile kontrol edebilirsiniz. Bu, özellikle rakiplerinizden biraz ilham almak veya başlık etiketinizin diğer arama sonuçlarından nasıl sıyrılacağını görmek istiyorsanız kullanışlıdır.
SERP Simulator example

2. Yapılandırılmış veri işaretlemesi ekleyin (zengin sonuçlar için)

Zengin bir sonuç biçimindeki yapılandırılmış veriler, SERP'deki snippet'inizin TO'sunu önemli ölçüde artırabilir ve sayfanızın arama motoru için alaka düzeyini iyileştirebilir.

Zengin sonuçlar, steroidlerle ilgili arama sonuçlarıdır - sadece diğer normal arama sonuçlarından nasıl sıyrılabileceklerini kontrol edin:

Yapılandırılmış veriler, bunları kullanan çok sayıda rakip web sitesi yoksa özellikle yararlıdır.

Yapılandırılmış verilerin uygulanması her zaman kendi başına zengin sonucu tetiklemese de, bunları kullanırsanız gerçekten yanlış gidemezsiniz .

Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç hızlı ipucu da var:

Mümkün olan her şema işaretlemesini sadece bunun iyiliği için eklemeyin – her zaman kullanıcılar için alakalı ve faydalı olabilecek işaretlemeleri seçmeye çalışın.

Yapılandırılmış verileri önce en iyi performansı gösteren sayfalara uygulayın – SERP'lerde zengin sonuçlar olarak görünmeleri daha olasıdır.

 

İşaretleme için JSON-LD biçimini kullanmayı deneyin ( Google için tercih edilen biçimdir wink smiley.

3. Resimlerinizi optimize edin

Görüntü boyutunun sayfa hızını önemli ölçüde etkileyebileceğini biliyor muydunuz? 

Web'in Durumuna göre , bir sayfadaki tüm resimlerin ortalama aktarım boyutu, tüm sayfanın boyutunun yaklaşık yarısını alır!

hızlı seo

Sayfa hızı Google için bir sıralama faktörü olduğundan, bir sayfadaki resimlerinizin boyutunu optimize etmek ve küçültmek her zaman iyi bir uygulamadır.

İşte nasıl yapılacağına dair birkaç ipucu:

a) Büyük resimleri yeniden boyutlandırın

Sayfa genişliğinize uyacak boyutlar kullanmaya çalışın (+ – birkaç piksel ile).

Genel olarak, boyutları sayfanızın genişliğinden biraz daha büyük olan görsellerin kullanılması her zaman önerilir.

Yani örneğin blogdaki sayfanızın genişliği yaklaşık 1000 piksel ise 3000 piksel genişliğinde görsel kullanmanın bir anlamı yok.

b) Uygun dosya formatlarını kullanın

Resimleriniz için uygun formatlar, dosya boyutlarında önemli bir rol oynar.

Genellikle kullanılan en popüler dosya biçimleri şunlardır: JPEG, PNG ve GIF.

Genel olarak, PNG resimlerinizin çoğunu JPEG'lere dönüştürmelisiniz (bu, resimlerinizin dosya boyutunu önemli ölçüde azaltır) - diğer yandan, hangi resim formatının diğerine göre kullanılması gerektiğini belirleyen birkaç istisna vardır:

 

  • JPEG – en küçük dosya boyutuna sahip en yaygın dosya biçimidir, genellikle klasik fotoğraflar için önerilir.
  • PNG - dosya biçimi genellikle çizimler, ekran görüntüleri veya keskin metin içeren görüntüler için önerilir
  • GIF – basit kısa resim animasyonları için önerilen çok sınırlı format

c) Resimlerinizi sıkıştırın

  • Sıkıştırma, kalitesinden çok fazla bir şey kaybetmeden görüntünün dosya boyutunu önemli ölçüde azaltabilen bir işlemdir. 

    Orijinal görüntünün kalitesine bağlı olarak, farklı sıkıştırma dereceleri kullanabilir ve dosya boyutu/kalite oranı için en iyi olanı bulabilirsiniz.

    jpeg lossy compression

    Tüm resimlerinizi hızla sıkıştırabilen bir dizi WordPress eklentisi vardır (örneğin Imagify , Smush , TinyPNG , vb.).

    Not: Görüntü sıkıştırmaları sırasında dikkate alınması gereken birçok istisna vardır (örn. metinler veya çizimler içeren keskin görüntüler için JPEG formatı üzerinden PNG kullanılması).

    Resim formatları veya resim sıkıştırma türleri hakkında daha fazla bilgi edinmek isterseniz, resimlerinizi nasıl optimize edeceğinize dair faydalı ipuçları içeren resim SEO hakkındaki kılavuzumuza göz atın.

    Görsellerin teknik yönünün yanı sıra, Google Arama'daki sayfalarınızın performansını ve alaka düzeyini etkileyebileceğinden,  alt metinlerine de dikkat etmelisiniz .

    Görsel alt metni yalnızca görme engelli kullanıcılara değil, aynı zamanda Google gibi arama motorlarının da resimde gerçekte ne olduğunu daha iyi anlamalarına yardımcı olur.

    Google, alternatif metni optimize ederek, resimlerinizi Google Görseller'de kullanmaya başlayabilir ve bu nedenle web sitenize fazladan trafik getirebilir. 

    İyi alternatif metinler yazmak roket bilimi değildir, hatta fazla zaman almaz (yüzlerce veya binlerce görsel kullanmadığınız sürece).

    Aklınızda bulundurmanız gereken birkaç hızlı ipucu:

    Açıklayıcı olun – resimde ne olduğunu net bir şekilde açıklayacak doğru ve nesnel bir alternatif metin yazın. Kısa açıklamalar yazın – alternatif metin, yalnızca birkaç kelimeyle görüntünün kısa açıklamasını yapmalıdır. Anahtar kelimeleri doldurmayın – alternatif metni bir sürü işe yaramaz anahtar kelimeyle doldurmak, kullanıcıların veya arama motorlarının resimlerinizi düzgün bir şekilde sıralamasına yardımcı olmaz. Alternatif metinlerde her zaman odak anahtar kelimenizi yalnızca uygun olduğu yerde kullanın.

 

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.