SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Kalça Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Seo Magazin 14.Tem.2021 67 görüntülenme 0 yorum

Akdeniz insanları olarak bizlerin kalça yapısı olarak, Uzakdoğu ırkına göre daha avantajlı olduğumuz söylenebilir. Düz olmayan belli bir projeksiyona sahip olan popo yapısına sahip bizlerde ideal kalçayı liposuction, lipofilling ve/veya popo kaldırma germe operasyonlarıyla rahatlıkla elde edebilmekteyiz.

Kalçaya yağ enjeksiyonu ile popo büyütme ameliyatları en sık yapılan popo estetiği işlemleridir. Günümüzde dünyada çok fazla ilgi görmektedir. Kısa süren ve sonrası zahmetsiz bir operasyon oluşu ve sonuçlarının çok çarpıcı olması bu ilginin esas nedenidir.

Özellikle Vaser liposuction ile bel, sırt ve basen bölgeleri inceltilip şekillendirilebilir, kalça bölgesine geçiş daha estetik hale getirilebilir. Böylece kalça daha yuvarlak ve dar görünüme ulaşır. Vaser Liposuction esnasında alınan yağlar popoya enjekte edilerek aynı seansta popoda daha çıkıntılı bir görünümde elde edilir.

Vaser Lipo ile bel, karın, basen ve kalça altı yağlarının alınmasıyla birlikte alınan yağlar poponun üst dış kısmına verilerek oluşturulan kalça estetiği sonrası ağrı pek olmaz.

Ağrı kesici tabletlerle geçen minimal ağrılar olabilir. Genellikle 1 gece hastanede kalış önerilir. Kalçaya yağ enjeksiyonuyla birlikte vaser liposuction yaptıran kişilerin üç hafta korse kullanması gerekir. Hastalar 3-5 gün arasında sosyal hayata dönülebilir.

Kalçe estetiği işleminde neden vaser lipo ile alınan yağlar tercih edilir?

Vaser liposuction sadece yağa etkili bir yöntem olduğundan çevredeki damar, sinir ve bağ dokuya zarar vermez. Bu sebepten ameliyat sonrası ağrısız, morluklar daha az, kanama daha az olup erken dönemde normal yaşama dönülebilir. Ancak vaser liposuction ile kalçaya yağ enjeksiyonu işleminin en büyük avantajı yağların zarar görmeyip, popoya verilen yağların %83’e varan oranlarda yaşayabilme ve kalıcı olmasıdır.

Başka hiçbir liposuction tekniğinde bu oranlarda kalıcılık mümkün değildir.

Kalça Estetiği Sonuçları

Özellikle düz ve silik kalçalar maskülen görünümü çağrıştırdığından, daha dik ve projektil popo görünümü sık talep görmektedir. Yağ enjeksiyonu ve kalça büyütme sonucunda hem projektil hem de dikleşmiş bir kalça görünümü oluşur. Hastaların sıklıkla şikayeti olan “pantolon giymek istiyorum” talepleri fazlası ile karşılığını bulur.

Kalça estetiği yaptıranlar; sosyal hayatta daha aktif oldukları ve özgüvenlerinin arttığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla Kalça dolgusu yaptıranlar da elde edilen sonuçlar estetik cerrahinin yüz güldürücü operasyonlarından birisi olmasını sağlamıştır.

Silikon protez ile kalça büyütme

Popo dikleştirme ve büyütme amacı ile silikon protezler de kullanılabilir. Bu işlem sonunda kalça ortasında yaklaşık 6-8 cm’ lik bir iz kalır. Ameliyat sonrası iz kıvrım arasında gizli kalır. İyileşme dönemi yağ enjeksiyonuna göre daha ağrılı ve uzundur.

Kalça dikleştirme ve germe ameliyatı nasıl yapılır?

Hızlı ve aşırı kilo akıp verme, postbariatrik cerrahi ve yaş ile dikliğini kaybeden ve sarkan popolarda ise germe operasyonu yapmak gerekir. Operasyon ve genel anestezi altında yapılır. Bir gece hastanede kalış önerilir. Kalça dikleştirme ve germe ameliyatında dikişler 2. haftada alınır. Operasyondan 15 gün sonra normal yaşama dönülebilir. Operasyon sonrası 45 gün ağır spor yapmaktan kaçınılmalıdır. Yürüyüş, kardiyo gibi hafif sporlar 1. Aydan sonra yapılabilir. Popo dikleştirme-germe ameliyatının tek dezavantajı karın germe(abdominoplasti) operasyonlarında da olduğu gibi iz kalmasıdır. Bu izler zaman içinde solup belirsiz hala gelebilir. Bazı hastalar ameliyat izi bölgesine dövme (tatuaj) yaptırarak kamufle ederler.

Kalça Estetiği Fiyatları

Plastik cerrahinin tüm konularında olduğu gibi ücretlendirme yapılacak ameliyat veya kombinasyonlarına göre değişiklik göstermektedir. Kalça estetiği fiyatları uygulama sahası, beraberinde yapılacak ek cerrahi prosedürlere göre değişkenlik gösterir.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.