SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Organik site Trafiği Artırma yöntemleri

Seo SEO 19.Mar.2022 45 görüntülenme 0 yorum

organik trafik arttirma yontemleri

1. Web Site Mimarisi

Oluşturulan web sitesinin mimarisi, web sitelerinin arama motoru botları tarafından sıralamasını doğrudan etkiler. İyi oluşturulmuş bir web sitesi mimarisi, arama motoru botlarının oluşturulan sayfaları taramasını ve yorumlamasını kolaylaştırır. Bu, SERP sonuçlarının sıralamasının iyileşeceği anlamına gelir. kullanıcı deneyimi, 2021'de en önemli SEO standardı olacak. Bu nedenle, iyi oluşturulmuş bir web sitesi mimarisine sahip sayfalar daha üst sıralarda yer alacaktır. Kısacası, 2021'de sıralanabilmek için web sitenizin tutarlı olması gerekecek.

Web Sitenizin Navigasyonunu Temizleyin

Web sitenizde gezinme önemsiz ve tutarlı olmalıdır. Temiz gezinme, ziyaret süresini ve tıklama oranını (TO) iyileştirir. Bunların tümü, Google'ın dikkat ettiği kullanıcı deneyimi sinyallerinden biridir. Hepsinden iyisi, ana sayfa düğmesine erişmek en kolayı olmalıdır. Web sitemizdeki navigasyona bakarsanız, navigasyon çubuğunun tek tip bir yapıya sahip olduğunu görebilirsiniz.

Kategorileri ve etiketleri kullanın

Kullandığınız kategoriler, içeriğinizi gruplamak için önemlidir. Kullandığınız etiketler ayrıca arama motorlarının içeriği daha iyi anlamasına yardımcı olur. Kategoriler ve etiketler sadece arama motorları için oluşturulmamıştır. Bunlar, ziyaretçilerin web sitenizde gezinmesini kolaylaştırmak için de önemlidir. İçeriğin kalitesi ne olursa olsun, doğru etiketler ve kategoriler kullanılmazsa içerik çöp olmaya adaydır. Bu nedenle kategoriler ve etiketler en az içerik kadar önemlidir. Web siteniz yayınlanır yayınlanmaz belirli bir kategori oluşturun. Böylece, bir kullanıcı web sitenizi ziyaret ettiğinde, işletmenizin ne olduğunu daha iyi anlayacaktır.

Web Siteniz İçin Site Haritası Oluşturun

Özellikle web sitesinde çok fazla içeriğe sahip olanlar mutlaka bir web sitesi haritası oluşturmalıdır. Bu sadece içerik açısından zengin web siteleri için geçerli değildir. Az içeriğe sahip web sitesi sahipleri de web siteleri için bir site haritası oluşturup arama motorlarına gönderebilir. Web sitesi haritası, bir web sitesindeki sayfaların listesidir. İki tür web sitesi haritası oluşturabilirsiniz. Arama motorları için XML uzantılı bir web sitesi haritası mevcuttur. Sizin için HTML uzantılı bir web sitesi haritası oluşturulur. Oluşturulan XML site haritası, arama motorlarının içeriği taramasına ve sıralama ölçütlerine göre dizine eklemesine yardımcı olur. Kullanıcı tarafından oluşturulan HTML site haritaları, kullanıcıların önemli içeriği kolayca bulmasına yardımcı olur. Web siteniz çok fazla görsel içerik barındırıyorsa bu görselleri site haritanıza ekleyebilirsiniz. WordPress CMS altyapısını kullanıyorsanız, site haritası oluşturmak için Yoast eklentisini kullanabilirsiniz.

2. Dahili Bağlantılar Oluşturma

Dahili bağlantılar, ilgili anahtar kelimeleri kullanarak farklı sayfaları birbirine bağlamanıza olanak tanır. Kullanılan iç bağlantıların ilgili sayfalara atıfta bulunması önemlidir. Genel olarak, web sitesi trafiği tüm sayfalara eşit olarak dağıtılmaz. Bazı içerikler diğerlerinden daha fazla görüntüleniyor. Kullandığınız dahili bağlantılar sayesinde kullanıcıların diğer sayfalara göre daha az trafiğe sahip sayfaları bulmasına yardımcı olabilirsiniz. Kullanılan linklerin kullanıcı deneyimini iyileştirme etkisi de vardır. Sadece birkaç tıklama ile içeriği değiştirebilirsiniz. Yüksek kullanıcı deneyimine sahip içerik kesinlikle daha üst sıralarda yer alacaktır. Sadece bu nedenle iç linklerin kullanılması önemlidir. İçeriğinin iç bağlantıları sayesinde arama motoru örümcekleri de ilgili sayfaları tarar. Bu sayede örümcek tarafından keşfedilmeyen sayfalar keşfedilecektir. Dahili bağlantı sayfalarının Serp sonuçlarında üst sıralarda yer aldığı bilinir. Dış bağlantılar, SEO için iç bağlantılar kadar önemlidir.

3. En İyi Site İçi SEO Uygulamaları

Yerinde SEO, insanların sizi sevmesinin ana nedenlerinden biridir. Bu nedenle, bir yerinde SEO anketi yapılırken, optimizasyon, kullanıcının gereksinimlerine göre sezgisel ve mantıklı bir şekilde yapılmalıdır. Yerinde SEO iyi çalışmıyorsa, diğer tüm SEO çabaları anlamsızdır. SEO'nun bir web sitesinde başladığını vurgulamaya devam etmemizin ana nedeni budur. Yerinde SEO en iyi uygulamaları, yüksek kullanıcı deneyimi için HTTP protokolünü kullanmayı ve hızlı sayfa yüklemeyi içerir.

Kısa URL Kullanın

URL'ler kısa olmalı ve anahtar kelimeler içermelidir. URL'de kullanılan anahtar kelimeler, kullanıcının isteğine göre belirlenmelidir. Araştırmamız sonucunda kısa URL'lerin uzun URL'lere göre daha yüksek sıralarda yer aldığını tespit ettik. Ayrıca, kullanılan kısa URL'ler hem kullanıcıların hem de arama motorlarının sorunun ne olduğunu daha iyi anlamasını sağlar.

Anahtar Kelimeleri Etkili Bir Şekilde Kullanın

Sıralamak istediğiniz anahtar kelimeleri belirli bir yerde kullandığınızdan emin olun. İçeriğinizde kullandığınız anahtar kelimelerin bulunduğu bölümler, sıralamanızı doğrudan etkiler. İyi sıralamalar elde etmek için aşağıdaki bölümlerde anahtar kelimeleri kullanırken dikkatli olun.

  • İçeriğin başlığında bulunur.
  • İlk paragrafta.
  • En az bir alt başlıkta.
  • Mümkünse her paragrafın ilk cümlesinde.

SEO Uyumlu Meta Açıklaması Yazın

Meta açıklamalar yazarken, tıklamaları artıran önerileri kullanın. Bunu yapmak için teklifinizin etkileyici olduğundan emin olun. Meta açıklama 160 karakterden az olmalıdır.

Site içi SEO’yu Güçlendirmek İçin Alt Başlıklar Kullanın

Kullanılan altyazılar içeriğin okunabilirliğini artırır. Bu, özellikle uzun içerikleri gruplayarak okuyucuların ihtiyaç duydukları bilgileri almalarını kolaylaştırır. Çoğu kullanıcı tüm içeriği okumaz. Genellikle vurgulanan bölüme odaklanırız. Kullanıcıların sitenizde daha uzun süre kalmasına yardımcı olacak ilgi çekici bir altyazı oluşturmak önemlidir.

Organik Trafiği Artırın

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.