SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

PUBG FPS Arttırma

Seo Teknoloji 24.Tem.2021 102 görüntülenme 0 yorum

PUBG FPS Arttırma

Birçok oyuncu tarafından şimdiye kadarki en iyi Battle Royale oyunu olarak gösterilen PUBG, birçok kişi tarafından da oynanıyor. Ancak oyundaki optimizasyon sorunları, yüksek grafik detayları, karakter işlemlerinin yüksek olması gibi detaylar oyunu standart bilgisayarlarda oynanması zor hale getiriyor. Hatta kimi durumda iyi bir oyun bilgisayarınız olduğunda bile oyunu oynamakta zorluk yaşayabilirsiniz. Ancak tüm bunlardan anlatacaklarımız sayesinde kurtulacaksınız. PUBG FPS arttırma tüyolarımız sayesinde siz de yüksek FPS’lerde oyunun tadını çıkartabilirsiniz.

 

Ekran Kartınızı Güncelleyin ve Ayarlarını Değiştirin

PUBG FPS arttırma işlemlerinden ilki ve en önemlisi ekran kartının performansını artırmaktır. İlk olarak ekran kartımızın sitesine giriyor ve modelini yazarak en güncel driver sürümünü indiriyoruz. Sürücüyü güncelledikten sonra masaüstüne sağ tıklayarak ekran kartınızın uygulamasını seçin ve açın. NVIDIA kullanıcıları için yüksek performans ayarları:
 
  • DSR-Çarpanlar: Kapalı
  • Doku Süzme-Kalite: Yüksek Performans
  • Doku Süzme-Eşyönsüz örnek  optimizasyonu: Kapalı
  • Doku Süzme-Trilineer: Kapalı
  • Düşey Senkronizasyon: Kapalı
  • Güç Yönetimi: Maksimum performans
  • Kenar Yumuşatma FXAA: Kapalı
  • Ortam Kapatma: Kapalı

Bu ayarların bu şekilde değiştirilmesi oldukça önemli. Diğer ayarları ise kapalı ya da açık yapmak sizin tercihinize bırakılmıştır. AMD kullanıcıları ise AMD Radeon uygulamasını indirdikten sonra “Geçişli Grafikler” başlığı altından “Gözat” bölümüne tıklayarak PUBG oyununu seçebilir ve grafik kullanımını buradan “Yüksek Performans” olarak ayarlayabilirler.

Oyun İçi Grafik Ayarları

PUBG FPS arttırma için ilk aşamayı tamamladıktan sonra artık oyuna giriş yaparak ikinci aşamaya geçiş yapabiliriz. Burada ise oyun içerisindeki grafik ayarlarını değiştireceğiz. İlk olarak görüntü modunu “Tam Ekran” yapın. Daha sonrasında tüm grafik ayarlarını en düşüğe çekin. Eğer ekran kartınız biraz iyiyse “Kenar Yumuşatma” ve “Doku” kalitesini “Yüksek” ayarlarda kullanmanız daha iyi olacaktır.

Grafik ayarlarında son olarak “Keskinleştirme”, “V-Sync” ve “Hareket İzi” gibi özellikleri “Etkisizleştir” yaparak oyunumuzu test ediyoruz.

Çözünürlük ve İşleme Ölçeği

İlk iki adımı denediniz ama istediğiniz PUBG FPS arttırma olmadı. Bu durumda “Çözünürlük” ve “İşleme Ölçeği” ayarlarını değiştireceğiz. Monitör çözünürlüğünüz ne ise oyundaki çözünürlüğünüz de o olacaktır. Eğer FPS artışı istediğiniz gibi olmadıysa ilk olarak ya çözünürlüğü ya da işleme ölçeğini azaltarak oyundaki FPS değerlerini kaydedin. Eğer ikisinde de ayrı ayrı denediğiniz halde sonuç alamadıysanız bu durumda ikisini birden kademeli olarak azaltmayı deneyin.

Bu ayarları çok fazla kısmak tabiri caizse oyunu çamur gibi yapacaktır. Bu nedenle bizim tavsiyemiz tekini kısmanız ve grafik kalitesine göz atmanız. Eğer FPS istediğiniz gibi artmadıysa bu durumda ikisini birden oyun içerisinde kademeli olarak azaltmak ve değerleri kontrol etmek en etkili sonucu verecektir.

Ekran Kartınızı Yenileyin

PUBG FPS arttırma için tüm adımları denediniz ama istediğiniz sonucu alamadınız. Bu durumda artık ekran kartınızı değiştirmenin zamanı gelmiş demektir. Eski ekran kartınızı satarak ve üzerine biraz para ekleyerek siz de bütçenize uygun güzel bir ekran kartı alabilir ve oyunu sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.