SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Resim Exif Seo Çalışması

Seo SEO 06.Nis.2022 83 görüntülenme 0 yorum

resim seo ayarlari

Resimlere Seo Nasıl Yapılır?

Resimlere seo nasıl yapılır? Sorusunun pek çok cevabı olabilmektedir. Gelin bu sorunun cevaplarını farklı açılardan inceleyelim. Hem arama motorları hem de ziyaretçilerin olumlu baktığı durumlardan birisi de hızlı açılan siteler ve resimlerdir. Bir resmin boyutu olduğundan daha fazla büyük olmamalıdır. Böyle bir durumda ziyaretçiler, o siteye giriş yapmakta zorlanabilir. Resimdeki kaliteyi ve görünüşü bozmamak gerekir. Ebat olarak büyük ama boyut olarak ise küçük resimler sunmanızın sitenize getireceği artılar oldukça fazladır.

Bu işlemleri yapabilmeniz adına çok sayıda eklenti, uygulama var. Sıklıkla sistemler photoshop, photoscape ( en sık kullandığımız ) ve online olarak ise imagecompressor.com sitesidir. Resimlerinizi üstte verdiğimiz iki program ile özgünleştirebilirsiniz. Hem de resimler için SEO ayarlarından olmazsa olmazı exif bilgilerini en iyi şekilde girebilirsiniz.

Resimlere Seo Nasıl Yapılır?

Öncelikle ortalama bir resmin ebatları 1000×1000 ve daha üstü olursa ciddi bir dönüşüme hazır olabilirsiniz. Bu ebatlarda bir resmin boyutu ortalama ise 1 mb ve üstünde olmaktadır. Bunu da imagecompressor.com ile düşürebilirsiniz.

Peki, photoscape ile resimlerimizi nasıl özgünleştirebiliriz? Aslında en özgün resim kendi çekimimiz olan resimlerdir. Fakat bunu bazen sektörüne göre hazır resimler kullanmak zorunda kaldığımız için yapmamız pek mümkün olmayacaktır. Bu yüzden özgünlük oranını biraz da olsa iyileştirmek adına photoscape bize yardımcı olur.

  • Öncelikle programımız açıyoruz ve resimlerimizi seçiyoruz,
  • Ev kısmında bulunan parlaklık, arka ışığı gibi ayarlar ile resme biraz farklılık katıyoruz. Ancak kesinlikle görseli kötü bir hale sokmamaya özen gösteriniz. Direk filtre kısmından uygun bir filtre de seçebilirsiniz,
  • Sonrasında ise kırpma alanına giderek resmi bozmayacak şekilde sağdan soldan biraz kırpabilirsiniz. Odak noktayı çok dağıtmadan kesme işlemi yapmalıyız,
  • Son olarak nesne kısmına gelip, şeffaf olacak şekilde logomuzu seçip resmin en uygun bölgesine yerleştiriyoruz. Logoyu çok büyük yapmamaya özen gösteriniz.

Bu işlem bittikten sonra resminizi kaydederken size sıkıştırma işlemi de sunmaktadır ama biz pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü bu program sıkıştırırken kaliteyi de düşürmektedir.

Resimlere Farklı Adlar Tanımlayınız

Bu konuda bir dipnot vermek isteriz, eğer resimleriniz Türkçe karakterli olacak şekilde sitenize yüklerseniz farklı sunucuya taşıdınığınız da sorun olacağı gibi seo açısından da etkisini düşürmüş olursunuz. Örnek : resim-için-seo-çalışması.jpg olması gereken resim-icin-seo-calismasi.jpg

Burada şimdi vereceğimiz teknik aslında çok güzel bir dönüşüm için faydalı olacağına inanıyoruz. Arama motorlarında biliyorsunuz ki meta keyword olayı önemini yitirdi. Yani yazılara etiket girmenin bir önem arz etmediğini birçok konuda söyledik. Bunu yeni nesil bir yöntem ile resimlere giydirerek yapabilir bu sayede hem resimlerden hit alırken hem de aynı resimleri anahtar kelime olarak kullanabilirsiniz. Örnek verelim, konumuz nikah şekeri olsun ve 5 adet konu resmi var;

  • Öncelikle keywordtool.io sitesine giriyoruz ve nikah şekeri yazıyoruz. Bize en çok aranan kelimeleri sunuyor. Burada çıkan sonuçlara göre resimlerimize isim verebiliriz. Örnek;
    nikah-sekeri-modelleri.jpg
    nikah-sekeri-izmir.jpg
    nikah-sekeri-fiyatlari.jpg
    nikah-sekeri-alternatifleri.jpg gibi isimlendiriyoruz.
  • Bu resimleri web sitemizde eklediğimiz de özellikle WordPress siteler de resim başlık, açıklama gibi kısımları vardır. Her resme verdiğiniz URL’ye göre alt başlık ve başlık giriniz. Örnek; Nikah Şekeri Modelleri. Bu gibi bir çalışmada arama motoru örümcekleri resimler de var olan başlıkları gördüğünde bu kelime ve varyasyonlarında sizi sıralamaya sokacaktır.

Resim Exif Bilgilerini Unutmuyoruz

Yukarıda ki işlemler tamam olduğunu düşünerek resimleri sitemize eklemeden masa üstünde ufak bir işlem ile resimlerimizi daha güçlü hale getirebilirsiniz. Bu işlem genellikle jpg uzantılı resimler de olmakta png, gif ve benzeri görseller de yapılmamaktadır.

  • Görselimize sağ tıklayıp, özellikler seçeneğine tıklıyoruz,
  • Açılan pencere de Ayrıntılar sekmesine gidiyoruz,
  • Başlık: Nikah Şekeri Modelleri,
  • Konu: Nikah şekeri ile ilgili tüm bilgileri sizlere sunmaya devam ediyoruz gibi bir açıklama olabilir.
  • Derecelendirme: 5 yıldız veriyorsunuz,
  • Etiketler: yazdığınız konu ile ilgili 4-5 etiketi girebilirsiniz,
  • Açıklamalar: Bu kısma da konu kısmında yazdığınızı kopyala-yapıştır yapabilirsiniz.
  • Yazarlar: Buraya site isminizi yazabilirsiniz,
  • Çekildiği Tarih: O günün tarihini atınız,
  • Edinildiği Tarih: O günün tarihini atınız,
  • Telif Hakkı: Bu kısma muhakkak yazmış olduğunuz konunun linkini koymalısınız.

Bu işlemden sonra görseli kaydediyoruz ve yüklemeye başlıyorsunuz. Eğer birileri sizin resminizi almış olursa bile bu bilgilerle sitesine yüklemiş olur ve bu sayede ücretsiz backlink sahibi de olabilirsiniz.

  •  

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.