SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Selülitten kurtulma

Seo Sağlık 04.Nis.2022 424 görüntülenme 0 yorum

 

Selülitten kurtulma yolları!

selülitten kurtulma

Selülitten kurtulma yolları!

Selülit, deri altında oluşan yağlara verilen isimdir. Selülit olan bölgede çukur oluşumu gözlenir ve o bölgeler buruşuktur. Ancak estetik görünmeyişi dışında vücuda zararlı olduğu söylenmemektedir. Selülit problemi olanlar görüntüsü hoş olmadığı için bu problemden kurtulmak isterler. Selülit, sadece kilolu kişilerde olmaz. Zayıf bayanlarda da bu probleme sıklıkla rastlanır. Selülitin genetik olduğu da söylenmektedir. Bu probleme neden olan faktörler ele alındığında en önemli faktörün yanlış beslenme olduğu söylenebilir. Spor aktivitelerinin yapılmaması da selülit oluşmasına neden olan faktörlerden birisidir. Bunlara ek olarak hormonsal faktörler de söylenebilir. Vücuda alınan su miktarının az olması da selülit oluşumunu tetikler.
Selülit oluşumu, ten rengine göre de farklılık gösterebilir. Özellikle ten rengi açık olanlarda daha sık rastlanabileceği düşünülmektedir. Geçici çözüm olarak selülit olan bölgeleri kapatmak adına cilt fondötenleri temin edilebilir. Bu fondötenler selülit olan bölgelere uygulanabilir. Ancak kesin bir sonuç almak daha önemlidir. Düzensiz beslenenler ve aşırı tuz tüketiminde bulunanlarda selülit olma olasılığı yüksektir. Sürekli topuklu ayakkabı giyilmesi selülit oluşmasına neden olur. Ayrıca vücudu çok saran kıyafetlerin tercih edilmemesi gerekir. Sigaranın vücuda zarar verdiği bilinen bir gerçektir. Vücuda bu denli zarar veren sigaranın selülit oluşumuna da neden olduğu bilinir. Aynı zamanda alkol de vücut yağ oranını arttırarak selülit oluşumuna neden olabilir.

  • Cildinizi Fırçalayarak Lenfatik Sistemi Uyarın.
  • Ödem Atıcı Besinlerden Faydalanın.
  • Selüliti Gerçekten Tedavi Eden Bir Merkeze Danışın.
  • Düzenli Egzersiz Yaparak Kan Dolaşımınızı Artırın.
  • Gün Boyu Yorulan Bacaklarınızı Dinlendirin.
  • Selülit en hızlı nasıl gider?

    Selüliti olanlara öneriler

    1. Gün içerisinde en az 2 litre su tüketin.
    2. Selülit oluşumunu tetikleyen aşırı yağlı besin tüketiminden kaçının.
    3. Aşırı miktarda tuz ve şeker tüketmeyin.
    4. Alkol ve sigara kullanma alışkanlığınızı bırakın.
    5. Düzenli olarak egzersiz yapın.
    6. Hızlı kilo alıp vermekten mümkün olduğunca kaçının.

    Selüliti yok etmek için ne yapmalı?

    1. En az 2 litre su için. Günlük su tüketiminizi attırmalı ve içtiğiniz suya özen göstermelisiniz. ...
    2. Selülit masajı yapın. ...
    3. Kuru fırçalama yapın. ...
    4. Çay, kola ve kahveden uzak durun. ...
    5. Yürüyüş yapın. ...
    6. Şekerden ve hazır gıdalardan uzak durun. ...
    7. Yeşil beslenin. ...
    8. Vitamin ve mineral desteği alın.

      Selülitten kurtulan var mı?

      Hayır ama önce şu nokta hiç unutulmamalı: Selülitten tamamen kurtulmak mümkün değildir. Hatta selülitsiz bir hayat bile neredeyse yok gibidir. Her on kadından 7-8'i selülitlidir. Ayrıca selülitli olmak ayıp da değildir, ayrıcalıklı bir şey olduğu bile söylenebilir!

      1 haftada selülit nasıl gider?

      Zeytinyağı vücutta yer alan yağların eritilmesinde oldukça etkilidir. Selülit gidermek için de kullanılan bir yağ türüdür. Vücudun ihtiyaç duyduğu su tüketimi selülitler için çok önemlidir. Fazla su tüketmek vücutta oluşan yağların azalmasına yardımcı olacaktır ve selülitlerin oluşmasını oldukça engelleyecektir.

      Bacaklardaki selülitlerden nasıl kurtulunur?

      Selülit için en etkili hareket ise squat denilen hareket. Eller göğüs hizasında açılır ve yere çömelip kalkılır. Bu hareketi yaparken bacak ve poponuzun nasıl çalıştığını hissedeceksiniz. Göbek bölümündeki selülitler için mekik çekmek, kollardaki selülitler içinse ağırlık kaldırmak en etkili hareketler olacaktır.

      Selülitin çözümü var mı?

      Bu hastalarımdan en sık işittiğim sorulardan biridir. Üzülerek belirteyim ki sorunun cevabı sadece bir cümleden ibarettir: Selüliti azaltabilirsiniz, ilerlemesini kontrol altında tutabilirsiniz ama onu tamamen yok etmeniz mümkün değildir.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.