SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Semantik Makale

Seo Tanıtım Yazısı 14.Nis.2022 67 görüntülenme 0 yorum

semantik seo makale

Semantik Makale Nedir?

Okuyucuya hitap edecek şekilde, net şekilde bilgiler veren, anahtar kelimeye boğulmamış ve görselleri ile de özgünlük yaratan SEO’nun en önemli parçalarından olan yazı dizinine semantik makale denir.

Sektörünüze göre, Google üzerinde en çok aranan anahtar kelimeleri belirleyerek, özgün görseller ile süsleyebildiğiniz ve websitenizde yayınlayabildiğiniz tüm yazılara da makale diyebiliriz. Peki sadece makale ile SEO’da başarılı olabilir miyiz, buna şöyle cevap vermek mantıklı olur. Makale tek başına başarılı olmak için yeterli değildir. Sektörünüze ve rekabetinize göre bu durum farklılık gösterir.

Semantik Makale yazabilmek oldukça zahmetli bir iştir. Bu makale hizmeti için standart makale hizmetinden fazla ödeme yapmanız gerekir. Çünkü Semantik Makalelerin Google üzerinde etkisi çok büyüktür. Semantik makalelerde sadece anahtar kelime üzerine yoğunlaşılmaz, anahtar kelimeyi çağrıştıran tüm kelime öbekleri üzerinde çalışma yapılır. Böylece rekabeti düşük ve hit düzeyi iyi olan bir sitede Semantik Makale Hizmeti ile ilk sayfaya hızlıca geçiş yapabilirsiniz.

Google yaptığı algoritma güncellemeleri ile makalenin özgünlüğüne ve semantik olmasına önem vermektedir. Semantik makale satın alarak sizler de roket hızında anahtar kelimenizde yükseliş yaşayabilirsiniz.

Semantik Makale Nasıl Yazılır

Rakiplerinizi geride bırakabilecek bir maakle yayınlamak için bazı püf noktalardan bahsetmek istiyorum. Öncelikle yazdığınız makale üzerindeki SEO puanını en iyi görebileceğiniz Rank Math eklentisini kurmanızı öneririm. Bunun için  Seo sorgula makalemize göz atmayı unutmayın.

  1. Rakiplerinizin başlıklarını ve anahtar kelimelerini inceleyin.
  2. Google üzerinde anahtar kelimeniz ile birlikte onun türevinde en çok aranan kelimeleri araştırın.
  3. Google Trends’i kullanarak o sektörde aranması artan kelimeler üzerinde çalışın.
  4. Başlıklarınızda Anahtar kelimenizi geçirmeye özen gösterin.
  5. Makalenize paragraf kullanarak başlayın, paragrafınızda temel anahtar kelimenizi geçirmeyi unutmayın.
  6. Makale başında paragrafınızı bitirdikten hemen sonra H2-H3-H4-H5 Başlıkları ile devam edin.
  7. Paragraflarınızda çok uzun cümleler kurmayın.
  8. Görsellerin özgün olmasına ve görsel etiketlerini mutlaka girin (Görsel açıklamasındaki amaç görme engellilerin görseli anlamasını kolaylaştırmaktır, anahtar kelime ile doldurmak bir işe yaramayacaktır.)
  9. PAA(Kullanıcılar bunu da sordu) kısmında geçen kelimelere odaklanın.
  10. Sürekli anahtar kelimeler kullanarak makaleyi sıkıcı ve anlamsız bir hale getirmeyin.

Sektörde ne yazık ki semantik makale diye spin makale sunan firmalar bulunmaktadır. Özgün ve anlamsal bütünlüğü olan semantik makaleler yerine ucuz ve çalıntı makalelerden uzak durmanızı öneriyoruz. Spin makale hakkındaki yazımızı da seo sorgulama bağlantığımızdan incelemeyi unutmayın.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.