SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Videodan Gif Nasıl Yapılır?

Seo Teknoloji 01.Oca.2023 29 görüntülenme 0 yorum

Uzun zamandır internette çeşitli platformlarda görmeye alışkın olduğumuz gif uzantılı animasyonlar son olarak whatsapp uygulamasında karşımıza çıktı. Okuduğumuz içeriklere bazen komik bazen de manidar anlamlar katan gifler, Whatsapp uygulamasına da geldikten sonra Whatsapp’ı daha da bir kullanışlı hale getirdi. Artık bizlere gelen mesajlara buradaki giflerden cevap vererek mizahi bir karşılık verebiliyoruz. Ya da içeriğe göre bazen şaşırmış, bazen mutlu, bazen de mutsuz hallerimizi kelimelere dökmek yerine çok daha anlaşılır kılan gif görsellerini yollayarak kendimizi ifade edebiliyoruz.

Peki tıpkı çok kısa bir videoyu andıran bu görsellerin nasıl yapıldığını hiç merak ettiniz mi? Tahmin ettiğiniz gibi videolardan program yardımıyla veya programsız bir şekilde gif dosyaları yapabiliyoruz. Nasıl yapıldığını tüm detaylarıyla ele alarak online olarak videodan gif yapma adımlarını sırasıyla ele alalım.

 

Videodan Nasıl Gif Yapılır?

Yukarıda da bahsedildiği üzere gif animasyonlarını videolardan yapıyoruz. Bunun için programları ve online çalışan web servislerini kullanarak dilediğiniz gif animasyonlarını hazırlayabilirsiniz. İlk olarak online gif editörü olan Giphy servisinden bahsedelim. Youtube ve Vimeo gibi sitelerde yer alan videoların dilediğiniz bir kısmını Giphy aracılığıyla gif formatına çevirebilirsiniz. Yine aynı şekilde bilgisayarınızda yer alan herhangi bir videoyu da bu servis aracılığıyla gif haline getirebilirsiniz.

Gif haline getireceğiniz videoların başkaları tarafından da görülme ihtimali bulunmaktadır. Bu nedenle özel ve gizli olan videolarınızı gif haline çevirmemenizi öneriyoruz. Bu amaçla online servis yerine programlardan yararlanabilirsiniz. Böylece gizli ve özel kalması gereken gif animasyonlarınızı siz paylaşmadan kimse göremeyecektir. Şimdi online olarak videodan gif yapma basamaklarını adım adım ele alalım.
Öncelikle neden başka bir online uygulama değil de Giphy ile yaptığımıza açıklık getirelim. Bu servis diğerlerine nazaran oluşturduğunuz gif animasyonlarının üzerine bir yere kendi logosunu veya başka bir reklamı yerleştirmiyor. Üstelik küçük boyutlu bir gif oluşturarak sizi üzmüyor. Bu sayede dünyanın en popüler ücretsiz videodan gif yapma online servisi olarak biliniyor.

  • Gif dosyasını yapmak için ilk olarak Giphy sitesini tarayıcınızdan açmalısınız.
  • Açılan sayfada daha önceden oluşturulmuş gif animasyonları göreceksiniz. Buradan sağ üstte yer alan “Create” yazan butona tıklayın.
  • Açılan ekranda bilgisayarınızda yer alan birden fazla fotoğrafı seçerek gif slideshow yapabilir veya video seçerek gif animasyon oluşturabilirsiniz. Ya da alt kısımda yer alan ve “Copy and paste video, GIF, or image ERL” yazan yere Youtube, Vimeo veya Giphy videolarının linklerini yapıştırabilirsiniz.
  • Bilgisayarınızdan eklediğinizde veya linki yapıştırdığınızda kendisi bunu otomatik olarak algılayacak ve üzerinde çalışmaya başlayacaktır. Açılan sayfada videonun hangi kısmından başlayarak ne kadar sürelik bir gif animasyon yapacağınızı belirlemelisiniz.
  • Sonrasında “Continue to Decorate” yazan butona basarak bir sonraki adıma geçiniz. Bu aşamadan sonra artık videodan gif yapma adımlarının sonuncusuna gelmiş bulunmaktasınız. Buradan da dilediğiniz gibi bir takım değişiklikleri yaparak artık gif animasyonunuzu çok rahatlıkla oluşturabilirsiniz
Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.