SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Göğüs Büyütme

Seo Sağlık 05.Nis.2022 1237 görüntülenme 0 yorum

meme buyutme once sonra

Göğüs Büyütme Nedir?

Göğüs büyütme, silikon implant olarak da adlandırılan protezler yardımıyla veya yağ enjeksiyonu ile küçük göğüslü kadınların göğüslerinin istenilen boya getirilmesi işlemine ve bunun için yapılan ameliyata verilen isimdir.

Her kadın güzel olmak ister, güzel göğüslere sahip olmak istemeyen kadın ise düşünülemez.

Bazen memelerin çift ya da tek taraflı gelişme kusuru sonucu ya da gebelik sonrasında kilo alıp vermeye bağlı, meme dokusu hacmini kaybedebilir ve normalden daha küçük  bir hal alabilir. Bu ve benzeri durumlarda daha iri, daha dolgun, daha büyük, estetik olarak daha güzel göğüsler elde etmek için, göğüs büyütme ameliyatı yapılmalıdır.

Unutulmamalıdır ki her kadın güzel bir çift memeyi hakeder. Göğüs estetiği ile güzel memelere kavuşmak mümkün.

Meme büyütme ameliyatı hangi durumlarda yapılır?

  • Memelerinin küçük olduğunu düşünen kadınlarda vücut hatlarındaki orantısızlığı, özellikle kalça-göğüs oranını düzeltmek için göğüs büyütme ameliyatı yapılır
  • Gebelik sonrası meme hacmindeki kaybı düzeltmek için (Bazı durumlarda memelerde sarkma da olabilir. Bu durumda meme kaldırma- toplama ameliyatı da yapılması gerekebilir.)
  • Meme büyüklüğünde simetrinin sağlanması için meme büyütme ameliyatı : Çoğu kadında memeler simetrik değildir. Bu durum çok belirginse memenin farklı boy silikon konarak eşit hale getirilmesi gerekir.
  • Çeşitli durumlarda memeyi yeniden oluşturmak için (Örneğin meme kanseri ameliyatı sonrası, doğuştan meme olmaması &hellipwink smiley
  • Tıbbi ya da kozmetik nedenlerle yerleştirilen meme implantlarının (protezlerinin) eskimesi, özelliğini kaybetmesi veya o bölgede bir sıkıntı yaratması nedeniyle değiştirilmesi gerektiği için

Orantılı Vücut Hatları İçin Meme Büyütme

Güzellik algısı çağlar boyunca değişiklik gösterdi. 100 yıl önceki tablolara bakarsanız tombul ve çıplak kadın resimlerine rastlarsınız. O yıllarda biraz zayıf kadın çirkin ve hastalıklı olarak değerlendirilirdi. Hatta bugün herkesin ayılıp bayıldığı sıfır beden için ise neredeyse ölmüş gözü ile bakılırdı.

Oysa günümüzde güzellik olgusu ve algısı tamamen farklı. Günümüz güzellik anlayışını tarif etmeme gerek yok, herkes tarafından malum. Benim asıl üzerinde durmak istediğim konu orantılı vücut hatları. Malum genlerimiz gereği biraz kalçalı yapıya sahibiz. Boy konusunda ise pek zengin olduğumuz söylenemez. Bu durumda memesi küçük kadınlarda baş gösteren daha doğrusu hissedilen durum; omuz, göğüs, kalça oranında kalça lehine bozulma. Aynaya bakınca kendini güzel hissedememe fenomeni.

Her kadın kendini güzel hissetmek ister. Dahası bu, hakkıdır da. Meme büyütme ameliyatı ile bu oranı dengeleyerek düzeltmek mümkün. Kalça ve omuz boyutlarına uygun bir meme protezi ile ince belli bardak cazibesine kavuşmak için bir çok kadın meme büyütme ameliyatı oluyor.

Meme büyütme ameliyatı sağlık açısından zorunlu bir operasyon değil. Ancak sağlık tanımını inceleyecek olursak; sadece bedenen değil, ruhen ve sosyal yönden de tam bir iyilik halidir ibaresine rastlarız. Küçük memeleri kafasına takarak kendini ruhen eksik hisseden ve sosyal yönden kendini kısıtlayan kişilerde ise sağlığın tanımının tam yerine gelmediğini söyleyebiliriz. Bu durumda sağlık açısından zorunlu bir ameliyat kabul edilebilir. Ama sonuçta fiziki sağlık yönünden şart değildir.

Silikon meme protez tipleri nelerdir ?

Göğüs büyütmek için kullanılan ve göğüs silikonu olarak da bilinen meme protezleri şekil, içerik ve yüzey yapısı açısından bazı ayrımlara tabi tutulur. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz.

A) Şekil yönünden :

  • Damla ( anatomik ) protez
  • Yuvarlak protez

Yuvarlak protezlerin yatay ve dikey taban çapları birbirine eşittir. Damla protezlerde dikey çap, yatay çaptan biraz daha uzun olup, protezin yüksekliği alt kutupta üst kutuptan fazladır. Anatomik olarak adlandırılmasının sebebi memenin şekline daha çok benzemesinden ileri gelmektedir.

B) İçerik yönünden:

  • Silikon içerikli
  • Serum fizyolojik içerikli ( salin )

İçeriğine göre ise piyasada silikon jel ile dolu protezler ve fizyolojik serum, yani fizyolojik tuzlu su ile dolu protezler bulunmaktadır. Bunlarda silikondan oluşan katı zarfın içinde silikon jel ya da fizyolojik serum bulunur.

C) Yüzey yapısı yönünden 

  • Pürtüklü yüzey
  • Düz Yüzey

Yüzey yapısına bakıldığında ise protezler yüzeyi düz ve pürtüklü protezler olarak iki gruba ayrılmaktadır. Pürtüklü yüzeyli protezlerin çevresinde kapsül oluşumunun düz yüzeyli olanlara göre daha az olduğu saptanmıştır.

Meme protezi hangi bölgeden yerleştirilir?

Göğüs (meme) büyütme ameliyatı için protez yerleştirilmesi amacıyla elimizde 4 ayrı kesi bölgesi seçeneği bulunmaktadır. Bu kesiler aracılığı ile meme bezinin ya da göğüs kasının altında düzlemlerde uygun büyüklükte bir cep hazırlanmakta ve protez bu cebe yerleştirilmektedir. Bunlar:

  1. koltuk altı
  2. meme başı çevresi
  3. meme altı
  4. göbek kesilerdir   

Meme altı kesisinde ise meme bezine ve süt kanallarına hiç bir zarar gelmediği gibi; meme altı oluğuna oturan belli belirsiz bir yara izi ile iyileşme gerçekleşir. Memenin göğüs duvarına yapışma yerinde anomali varsa bu girişimde bu da rahatlıkla düzeltilebilir.

Koltuk altı kesisinde meme üzerinde hiç bir kesi bulunmamakta ve koltuk altından girişim yapılmaktadır. Koltuk altı ve göbek kesilerinden genellikle endoskopik olarak protez yerleştirilir.

Günümüzde meme büyütme ameliyatları sonrası başarının arttırılması, problemlerin azaltılması açısından çeşitli çalışmalar ve bilgi paylaşımları yapılmakta. Son verilere göre şu anda meme protezinin yerleştirilmesi açısından en sağlıklı giriş yerinin meme altı çizgisi olduğu daha fazla taraftar bulmaktadır.

Koltuk altı ve meme başı bölgesinde bakteri yerleşimi daha fazla olduğundan bu bölgelerden protezin yerleştirilmesi daha az tercih edilmektedir.

Meme altı çizgisinden girişte oluşacak iz memenin doğal kıvrımında kalacağından daha az belirgin ve saklanılabilir durumdadır. Memelerdeki eşitsizliklerin düzeltilmesi, protez seviyesinin ayarlanması meme altı girişte daha kolay yapılmaktadır. Ayrıca meme altı giriş ile meme dokusunu cerrahi olarak hasar görme olasılığı da çok çok düşüktür.

Meme protezi büyüklüğüne nasıl karar verilir ?

Meme büyütme yapılacak hastanın boyu, omuz genişliği, varsa sarkma oranı, göğüs kafesi genişliği ve hastanın isteği dikkate alınarak konulacak protezin büyüklüğüne karar verilir.

Meme büyütme ameliyatı sırasında çeşitli boyutlarda olan ölçü protezleri ile karşılaştırma yapılarak kalıcı protezin boyutlarına karar verilir. Aslında protezin büyüklüğüne karar verirken en önemli kriter hastanın isteğidir.

Silikon ameliyatı sonrası iyileşme süreci

Silikon ameliyatı yaklaşık 1-1.5 saat sürer. Ameliyat günü ya da ertesi gün taburcu işlemleriniz yapılarak eve gitmenize izin verilir. İlk dört gün genellikle istirahat ederek geçirilmelidir. Bu dönemde protezin kas arkasına ya da kas önüne konulmasına bağlı olarak farklı şikayetleriniz olabilir. Ağrı pek fazla olmaz ancak dolgunluk hissi bir kaç gün rahatsız edebilir.

İlk üç günde bir miktar şişlik olur, dördüncü günden itibaren azalmaya başlar. Buna meme estetiği sonrası ödem diyoruz. Meme altı ya da göğüs kası fasyası altına konan protez ameliyatları sonrası kol hareketleriyle oluşan rahatsızlık daha azdır.

Kas altına konan protez sonrası kol hareketleriyle oluşan rahatsızlık daha fazladır. Bu rahatsızlığın azaltılması için kolların hareketsiz bırakılmaması, ağır olmayan günlük aktivitelere ( giyinme, soyunma, saç tarama, kişisel bakım gibi ) devam edilmesi, rahatsızlık hissinin daha azalmasını sağlar.

Genellikle üçüncü gün yapılan banyo sonrası masaj ile bu şikayetler çok çok azalır. Kişinin deri ve kas kalitesine göre şikayetlerinin azalma süreci değişkenlik gösterebilir.

Meme protezi (meme silikonu) ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Meme protezi (göğüs silikonu) uygulamalarından sonra göğüs kasının ve kolların yoğun kullanımını gerektiren aktiviteler ilk üç hafta için kesinlikle kısıtlanmalı, bu süreden sonra yavaş yavaş artırılmalıdır.

Birinci aydan önce tenis gibi kol hareketinin fazla olduğu oyunlara ve ağır sporlara izin verilmez. Meme büyütme ameliyatı sonrasını takip eden 6-8 hafta içerisinde sauna, havuz, solaryum ve buhar banyosundan kaçınılmalıdır.

Meme büyütmede kullanılan protezin ömrü ne kadardır?

Meme büyütmede kullanılan protezler üretici firmaların ifadesine bakılırsa ömürlük denmektedir. Ancak bazen 15-20 yıl sonra değiştirilmeleri gerekebilir. Teorik olarak protezin ömrü, insan ömründen uzundur. Ancak, yaşlanma, kilo alıp verme, hamilelik, kronik hastalıklar ile birlikte deri ve deri altı dokuların gevşemesi, sarkması nedeniyle memelerin görüntüsü bozulabilir.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.