SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Göğüs Estetiği ile İlgili Her Şey

Seo Magazin 14.Tem.2021 410 görüntülenme 0 yorum

gogus estetigi meme estetigi min

Meme Estetiği ile İlgili Her Şey

Günümüzde tercih edilen yaygın cerrahi uygulamaların başında gelen meme estetiği, yeni teknolojilerle birlikte kusursuza yakın başarı oranına sahiptir. Emzirme, doğum, hormon dengesizliği, gelişimsel bozukluklar başta olmak üzere pek çok etken meme dokusuna zarar verebilir. Bununla beraber genetik olarak göğüs boyutundan memnun olmayan kadınlar da meme estetiğine başvurur. Yaşın ilerlemesine bağlı olarak dokuda sarkma ve belli başlı deformasyonlar görülebilir. Göğüs görünümünün istendiği gibi olmaması, psikolojik sorunlarla birlikte aynı zamanda özgüven düşüklüğüne neden olabilir. Bu durumun önüne geçmek için meme estetiği operasyonu tercih edilir.

Meme Estetiği Operasyonları Nelerdir?

Kişilerin kendilerine olan güvenlerinin artırılması, yaşam kalitesinin artırılması ve meme dokusunun yenilenmesi için meme estetiği operasyonları uygulanır. Meme ölçüsünün belli bir standart ölçüsü yoktur. Vücut ölçülerine göre uygun olan göğüs ölçüsü belirlenir. Bu nedenden ötürü sizin için uygun olan meme ölçüsünün belirlenmesi tamamen kişiseldir. Arzu ettiğiniz görünüme göre uygulanacak işlem de farklılık gösterir. Meme rekonstrüksiyonu, meme büyütme, meme küçültme ve meme dikleştirme operasyonları günümüzde sıkça tercih edilir.

Memenin altında bulunan kıvrım altlarından ufak kesiler yapılarak implant yerleştirme işlemi yapılabilir. Bu implantlarla; şekillendirme, küçültme, büyütme ve dikleştirme işlemleri yapılabilir. İmplantlar damla veya yuvarlak şekilde tasarlanır. Farklı hacimlerde ve şekillerde sunulan implantlar ile birlikte arzu edilen göğüs yapısına ve boyutuna ulaşmak oldukça kolaydır. Yağ enjeksiyonu da göğüs estetiği için tercih edilen bir yöntem olarak karşınıza çıkar.

Meme Büyütme için Yapılan Operasyonlar Nelerdir?

Silikon meme, büyütme işlemlerinde sıkça kullanılır. İçi silikon jel veya içi serum fizyolojik ile dolu olan iki çeşit silikon bulunur. Meme estetiği operasyonunda kişinin vücut yapısı ve arzu ettiği görünüm göz önüne alınarak uygun protez tercih edilir. Damla şeklinde veya yuvarlak protez olmak üzere iki çeşidi bulunur. Meme protezi; meme altından, koltuk altından veya meme başı çevresinden yapılan kesiyle yerleştirilebilir. Muayeneden sonra doktorunuzla birlikte sizin için en uygun proteze ve uygulanma yöntemine rahatlıkla karar verebilirsiniz.

Meme Küçültme için Yapılan Operasyonlar Nelerdir?

Göğüs ölçüleri vücuduna göre daha büyük olan kişilerde sırt ve bel ağrıları, nefes darlığı, omuz ağrısı, postür bozukluğu başta olmak üzere pek çok problem görülür. Meme küçültme ameliyatları ile kişiler bir yandan sıkıntılarından kurtulurken, diğer yandan ise yaşadıkları estetik kaygıları giderir.

Küçültmek üzere yapılan meme estetiği operasyonlarında, fazla olan meme dokusu ve doku üzerinde yer alan deri çıkarılır. Ardından meme, kişinin vücut ölçülerine ve arzusuna göre şekillenir. Meme ucunun yeri de yenilenen şekle göre belirlenir. Meme küçültme işlemleri ortalama 2 ile 2.5 saat arasında gerçekleşir.

Meme Estetiği Sonrası İyileşme Süreci Nasıl Seyreder?

Hastane koşullarında bir uzman eşliğinde gerçekleştirilen meme estetiği ameliyat işlemi, genel anestezi altında yapılır. Operasyon, doktorunuzun da yardımıyla en uygun teknikle gerçekleştirilir. Deformasyonun en az olması için özenle seçilen yöntem, uzman bir doktor eşliğinde kusursuza yakın sonuçlar doğurur. İz kalmaması için doktorun önerdiği kremler kullanılır ve izlerin pek çoğu zaman içerisinde daha az görünür hale gelir.

Ameliyattan sonra şişlik ve ödem görülebilir. Radyolojik incelemelerden sonra gerekli adımlar uygulanır. Ameliyat sonrasında kişinin hastanede 2 - 5 gün arasında kalması önerilir. Silikon takılması sonucunda kişilerin hareketleri, eski haline nazaran daha kısıtlı olabilir. Dikişler 7 - 10 gün içerisinde hastanede çıkarılır. Meme dikleştirme operasyonlarında iyileşme süreci 6 haftayı bulabilir. Protez takılma işlemlerinde ise bu süre biraz daha kısadır. Ameliyat sonrasında doğru beslenme, alkol ve sigara tüketimine dikkat etmek iyileşme sürecinin kalitesi açısından önemlidir. Meme estetiği fiyatları ile ilgili bilgi almak ve merak ettiğiniz her soruya cevap bulmak için Estethica'yı ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.