SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Backlink Nedir

Seo Backlink Satış 04.Nis.2022 288 görüntülenme 0 yorum

backlink nedir nasil alinir

Backlink almanın web siteleri üzerinde ki etkilerini bilmeyen çoktur ama duymayan yoktur. Backlink nasıl alınır, nasıl verilir? Bu konularda maalesef sektör çöp tenekesine dönmüş durumda. Bu nedenle yaklaşık 5 senelik bir web serüvenim neticesinde elde ettiğim tecrübelerimi bu yazıda bir nebze soru cevap niteliğinde anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle çok ama çok yanlış bilinen bir konudan bahsetmeliyim bu işlere girecek olan herkesin ilk öğrenmesi gereken şey “Backlink nasıl alınır” olmamalı ilk öğrenilecek şey “Backlink nasıl alınmaz” olmalı. Bunu söyleme nedenim şu tertemiz bir web sitesine backlink almak için yollara düşüyorsunuz ve ilk olarak gidip çöp tenekesine dönmüş sitelerden yabancı alakasız bir konunun altından yorum backlink alıyorsunuz. Bu yanlış bir davranıştır, backlink konusunda aşağıda sıkça sorulan sorular alanında bir çok merak edilen konuya cevap vereceğim ama sonda diyeceğimi başta söyleyip sonra soru cevap kısmına geçeyim istiyorum.

Backlink alırken dikkat edilmesi gereken en önemli detay şudur;

Backlink alacağınız site size o linkiniz üzerinden alakalı, etkileşim gösterebilecek bir ziyaretçi gönderebilecekse oradan backlink alınır. Bu yorum backlink olur, profil backlink olur ne olursa olsun yeter ki ziyaretçi göndersin. Backlink alacağınız site Türkiye’nin hatta Dünya’nın en kodaman web sitesi dahi olsa size hit göndermeyecekse oradan backlink almanın hiçbir anlamı yok.

Backlink Ne Demek?

Backlink kelime anlamı olarak geri bağlantı demektir. Yani bir web siteniz için içerik oluşturdunuz. Örneğin benim bu yazım “Backlink Nedir?” konu başlığı ile yazımı oluşturdum ve gidip x bir web sitesinden bu yazının linkini paylaşarak ziyaretçi çekmeye çalıştım. İşte o siteye bıraktığım link ile ben bu yazım için bir geri bağlantı oluşturmuş oldum, backlink budur.

Backlink Ne İşe Yarar?

Backlink referans göstermeye yarar, yani Google gözünde hatırı sayılır bir web sitesinin alakalı bir konusu içinde sizin sitenize vereceği bir link ile size referans olmasıdır. Google bu duruma kayıtsız kalmaz ancak eğer o linki para ile satın aldığınız yada yapmacık bir yapınızın olduğu Google’a yansırsa o zaman o baclink hiççbir işe yaramaz aksine sizi bulunduğunuz sıralamadan daha aşağılara sürükleyebilir. Bir anda kendinizi SERP’in dibinde bulabilirsiniz. Bu yüzden backlink önemli bir detaydır.

Backlink Nasıl Kazanılır?

Backlink kazanmak aslında bu işin en doğru tarafıdır. Çünkü backlink aldığınız zaman ne yaparsanız yapın bu durum yapaydır ve Google bunu er yada geç fark edecektir. Backlink nasıl kazanılır konusuna dönecek olursak, bunun en iyi yolu kaliteli içerikler oluşturmak ve sıralama sonuçlarında iyi yerlere gelebilmektir. Eğer bunu başarabilirseniz kesinlikle alakalı bir çok web sitesi içeriklerinde sizin linklerinize yer vereceklerdir.

Backlink Nasıl Alınır?

Backlink almanın çeşitli ve bir çok yöntemi vardır. Bunlara soru cevap faslını bitirdikten sonra konunun en altında ayrıca yer vereceğim ve bir kaç backlink kaynağını da paylaşacağım.

Backlink Nasıl Verilir?

Backlink verirken dikkat edilmesi gereken bir detay var o detay aslında backlink alırken de verirken de geçerli bir detay. Backlink vereceğiniz sitenin mevcut linkin çıktığı sayfa ile alakalı olmasına dikkat edilmelidir, Backlink verilecek sitenin Google gözünde ki değerine dikkat edilmelidir.

Örneğin ben bu yazımdan backlink kaynaklarını görebileceğiniz ve zararlı backlinklerinizi reddedebileceğiniz bazı kaynaklara link çıkışı yaparak backlink vereceğim. Bu gayet alakalı bir backlink verme türüdür. Peki; ben bu yazımdan x bir haberi sitesinde ki magazin haberlerine link verirsem bir anlamı olur mu? Olmaz.

Yani demem o ki, sitenizden link çıkışı yaptığınız site 1 otoriter bir site olsun, 2 alakalı bir konu olsun. Google o bağlantıyı görüp sizin sitenizden oraya gittiği vakit ” Evet bu bağlantı faydalı olmuş, demekki bu içerik amacına hizmet ediyor” desin ve sizi sıralamada yükselterek ödüllendirsin.

Backlink Nasıl Bulunur?

Backlink bulmak için ilk yapmanız gereken şey rakiplerinizin backlinklerini görmektir. Yani birileri sıralamada sizin önünüzde ve siz içerik kalitesi olarak onlardan çok daha iyi olduğunuza eminseniz.

O rakiplerinizi inceleyin. Göreceksiniz ki ya sitenin sağlam backlinkleri bulunuyor yada o sitenin otoritesi sizden daha iyi durumda.

Otorite nasıl sağlanır? Google’a faydalı bir web sitenizin olduğunu kanıtlayarak. Rakip linkleri en basit şekilde Ahrefs backlink denetçisini ücretsiz kullanarak görebilirsiniz. Sonrasında eğer imkan var ise rakibinizin backlink aldığı siteleri inceleyip yukarıda bahsettiğim kavrama da uygun ise oralardan backlink alabilirsiniz.

Backlink Nasıl Silinir?

Sitenize gelen backlinklerin bir kısmının zararlı olduğuna kanaat getirdiniz ve silmek istiyorsunuz. Peki; “Zararlı Backlinkleri Hangi Araç Sayesinde Temizlenir?” Bunu kısaca anlatayım. Zararlı backlinklerinizin bir listesini çıkarmalısınız, sonrasında bu backlinklerinizi “Google bağlantı reddetme aracı” aracılığı ile txt dosyası yükleyerek reddetmiş olursunuz. Bu backlinklerin ilk analiz evresi zordur, bu konuda gerçekten ufkunuzu açabilecek kalitede Ayhan Karaman’a ait bir video da bu konunun sonunda yerini alacak, kesinlikle izlemenizi öneririm.

En İyi Backlink Nedir?

En iyi backlink yukarıda konuya başlarken de belirttiğim gibi ” Size etkileşim gösterebilecek ziyaretçi gönderen backlinktir“.

Backlink Nereden Alınır?

Backlink almak isterseniz her yerden alınabilir. Ancak dikkat edilmesi gereken bir çok detay vardır. Ben bu yazımda bunlara yer verdim, zaten buraya kadar okumuş olan herkes backlink nereden alınır? Sorusuna cevap verebilecek kıvama gelmiş olmalıdır.

Ancak tekrar belirtmekte fayda var. Backlink ziyaretçi gönderecek, etkileşim sağlayacak, otoritesi yüksek sitelerden alınabilir.

Not: Aşağıda vereceğim backlink türleri tarafımdan denendi sitenin Ur-Dr-Da-Pa değerlerine doğrudan etki ediyor ve yükseltiyorlar, ancak sıralamaya olumlu yada olumsuz bir etkilerini görmedim. Haricen bu backlinkleri kullanmak yada kullanmamak tamamen kullanıcıların kendi kararlarıdır, bu backlink kaynakları neticesinde oluşabilecek herhangi bir olumsuz durumdan sorumlu tutulamayacağımı bilmenizi isterim.

Eğer sitenizin Ur Dr değerlerini yükseltmek gibi bir amacınız var ise buna hizmet edecek tarzda Google backlink alabilirsiniz. Liste aşağıda olacak backlink alabilmek için yapmanız gereken şeyleri anlatayım.

Öncelikle “Buradan” google backlink almanızı sağlayacak olan kod listesini indirip açın. Listenin içinde ki web site linkini kendi linkiniz ile anahtar kelimeyi de kendi kelimeniz ile değiştirin. Sonra bir blogspot site açın ve içine google indexi alabilecek tarzda bir içerik yükleyin içeriği düzenleme ekranına gelin ve metin olarak düzenle diyerek bu kod listesini yapıştırıp kaydedin. Eğer hızlı bir şekilde yansımasını istiyorsanız o blogspot siteyi search consola ekleyip ilgili kodların bulunduğu linke GGG (Google Gibi Getir) yapın.

Yine bolca backlink sahibi olamak için izleyebileceğiniz farklı bir yöntemden bahsedeyim. Yönlendirme yöntemi ile backlink almak, bu yöntemi kullanan bir çok tanınmış site var ve başarılı da olmuşlar. Bunun için yapmanız gereken şey arkasında bolca faydalı backlinki olan site değerlerine doğrudan etki edebilecek bir boş domain bulup almak ve o dimaini kendi domaininize yönlendirmek.

Hepsi bu kadar, ancak o domaini nasıl bulacağım diyorsunuz değil mi? Bunu da “Buradan” bağlantıya tıklayıp boşa düşmüş domainlerin backlink değerlerine bakıp hala boşta ise alarak yapabilirsiniz.

Backlink Satış

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.