SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Google Data Studio'da müşterileriniz için oluşturabileceğiniz 3 SEO aracı

Seo SEO 18.Mar.2022 39 görüntülenme 0 yorum

Dışarıdaki çok çeşitli müşterilerle, ara sıra kendin yap pazarlamacısına rastlamak zorundasınız. Bu pazarlamacılar, her küçük soru için size güvenmek yerine, onlara kendi kendine yeterli olmayı öğretmenizi tercih ediyor.

Bu müşteriler bir nimet olabilir ama aynı zamanda tehlikeli de olabilir. Müşteri yönetiminin zorlu yönü, size ihtiyaçları yokmuş gibi hissetmeden istedikleri verileri elde etmeleri için onları güçlendirmek arasındaki dengeyi bulmaktır.

Google Data Studio araçlarının devreye girdiği yer burasıdır .

Data Studio genellikle genel raporlama için kullanılır. Data Studio'nun gerçek güzelliği, çok daha fazlası için kullanılabilmesidir. 

Müşteriler için araçlar oluşturarak, SEO'yu gerçekleştirmek için gereken gerçek araştırmayı yapmalarını sağlarken, aynı zamanda deneyimle gelen çok ihtiyaç duyulan bakım ve rehberliği sağlarsınız. 

Bu makale, müşterilerinizle kullanabileceğiniz ücretsiz pano şablonlarını gösterir. 

marka nasıl değiştirilir

Ayrıntılara girmeden önce, gösterge tablonuzun markasını ve logosunu güncellemek isteyebilirsiniz. Bu süreç daha kolay olamazdı.

Logonuza sağ tıklayın ve bir menünün göründüğünü göreceksiniz. Alt kısma yakın bir yerde "Görüntüden temayı çıkar"ı seçin. Daha sonra size üç farklı renk şeması seçeneği sunulacaktır. Hangisinin markanızı en iyi temsil ettiğini düşünüyorsanız onu seçin.

1. Teknik SEO denetimi

Teknik SEO çabalarını izlemek görselleştirmek zor olabilir. Elbette, bir elektronik tabloda izleyebilirsiniz, ancak bu müşteri dostu değildir. 

SEO'lar yıllardır site sağlığındaki gelişmeleri zaman içinde göstermeye yardımcı olmak için gösterge tablosu izleyicileri yapmaya çalıştı. 

Neyse ki, Screaming Frog'daki arkadaşlarımız sonunda mükemmel teknik SEO panosunun durumunu çözdüler. En iyi kısım? Şablon ücretsizdir. Burada görebilirsiniz .

Kontrol paneli nasıl kopyalanır

Kontrol panelini kopyalamak için:

  1. Sağ üstteki üç noktaya tıklayın
  2. Bir kopya oluştur'u seçin
  3. Veri kaynağınızı seçin (endişelenmeyin, daha sonra güncelleyebilirsiniz)

Teknik SEO izleme aracı nasıl kurulur

Screaming Frog, bu Data Studio aracının kurulumuyla ilgili faydalı bir kılavuz yayınladı. Size yol gösterecekleri şeyler şunları içerir:

  • Zamanlanmış bir tarama ayarlama
  • Bir Google E-Tablosuna dışa aktarmayı yapılandırma
  • Bu Google E-Tablosunu Data Studio panosuna bağlama

Eğitimin tamamını burada bulabilirsiniz .


Arama pazarlamacılarının güvendiği günlük bültenleri alın.


2. Anahtar kelime araştırması

Anahtar kelime araştırmasının sunumu birçok biçim alır. En çok tanınan basit elektronik tablodur. Bazı insanlar her sayfa veya konu için anahtar kelime haritaları oluştururken, daha küçük müşterileri olan diğerlerinde kısa bir anahtar kelime listesi bulunur.

Ancak Data Studio, on binlerce veya milyonlarca anahtar kelime içeren daha büyük siteler için güçlü bir analiz aracı olabilir.

Milyonlarca anahtar kelimeyle çalışıyorsanız, bu örnekte olduğu gibi Google E-Tablolar'ı kullanmayın. Anahtar kelimelerinizi işlemek için BigQuery kullanmanızı öneririm.

İşte kontrol panelinin bağlantısı .

Birinci Adım: Kaynak verilerinizi ayarlama

İlk adım, anahtar kelime araştırmanızı bir Google E-Tablosuna aktarmayı içerir. Oluşturduğum ücretsiz şablonu kullanmak için Google E-Tablonuza aşağıdaki boyutları ve metrikleri eklemeniz gerekecek:

  • anahtar kelime
  • Konum
  • Bir önceki pozisyon
  • Arama Hacmi
  • Anahtar Kelime Zorluğu
  • TBM
  • URL
  • Anahtar Kelime Amaçları

Örnek olarak kullanabileceğiniz pano için orijinal veri kaynağı burada . Tüm veriler Semrush'tan alınmıştır.

İkinci Adım: Panoyu kopyalayın

Önceki kontrol panelinde öğrendiğimiz gibi, bu kontrol panelinin bir kopyasını oluşturmak ve ister Google E-Tablolar ister BigQuery olsun, veri kaynağınızı bağlamak isteyeceksiniz.

Bu Data Studio aracının önemli özellikleri

Bu araç, sayfa içi SEO stratejinizi yönlendirmenize yardımcı olmak için kullanılabilecek birçok benzersiz özelliğe sahiptir. Stratejinize bağlı olarak, bu özellikler farklı veri ve kategori türlerini gösterecek şekilde özelleştirilebilir.

Boole Düğmeleri

Bu araçtaki üç düğme, özel boole formüllerini temel alır, yani doğru/yanlış ifadeleri üzerinde çalışırlar. Hadi onlardan birine bir göz atalım.

Yalnızca yukarıdaki formülde bir soru kelimesiyle başlayan uzun kuyruklu sorguları görüntülemek için bir işlev oluşturuyoruz. Bu formül, iki çok önemli sembolle birlikte regex'e dayanır:

  • Sirkumflex (^) , esasen "anahtar kelime bununla başlıyorsa" anlamına gelen bir normal ifade işlevidir. 
  • Dikey çizgi (|) simgesi , "veya" anlamına gelen başka bir normal ifade işlevidir.

Bu formülü kullanarak istediğiniz sayıda farklı türde onay kutusu oluşturabilirsiniz. SEO ve PPC onay kutuları için bu kategorilerde anahtar kelimelerin görüntülenmesine yardımcı olması için borular (|) ile ayrılmış birkaç anahtar kelime ekledim.

Özel arama kutusu, bu aracın oldukça basit ama güçlü bir özelliğidir. Anahtar kelime fırsatlarını belirlemek için aramanızı hızla daraltmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda aramanızı özelleştirmek için normal ifadenin gücünü de kullanabilir.

Niyet açılır menüsü

Anahtar kelime amacı açılır menüsü, arama hunisindeki her bir anahtar kelimenin amacına göre filtrelemenize yardımcı olabilir. Oldukça basit, değil mi?

Bu filtre, Data Studio'daki herhangi bir boyut tarafından kolayca değiştirilebilir. Bu nedenle, diğer anahtar kelime kategorileriyle değiştirmek istiyorsanız, bu sizin için mükemmel bir filtre olabilir. 

Huni

Bu huni, gerçek arama hunisinin amaca göre görselleştirilmesine yardımcı olur. Bu araçta diğer filtreleri uygularken, yukarıdaki huni ve metrikler amaçlarla otomatik olarak güncellenir.

Bağlantı kurma, SEO'ların müşterilerle kaçınmaktan hoşlandığı en gergin konulardan biridir. Bağlantıları kazanmak zordur ve genellikle kontrol edilmesi en zor şeydir. 

Müşteriler ve paydaşlar nezdinde güven kazanmanın en iyi yolu şeffaflıktan geçer. Bağlantı kurma konusundaki verilerden kaçmak yerine, anahtarları teslim edin ve verileri kendileri keşfetmelerine izin verin.

Bu, oluşturabileceğimiz daha basit Data Studio araçlarından biridir. Noktanızı açıklamaya yardımcı olması için istediğiniz sayıda boyut ve metriği eşleştirebilirsiniz. 

İşte ücretsiz şablona bir bağlantı .

Kullandığım destekleyici Google Sayfası, SEMrush'tan basit bir geri bağlantı analizi raporudur. Ancak, raporu beslemek için kendi bağlantı kurma izleyicinizi kullanabilirsiniz. Sadece tarih aralığı için satın alma tarihini eklediğinizden emin olun.

Aracı besleyen Google E-Tablosunu buradan görüntüleyebilirsiniz .

Çözüm

Data Studio, ciddi anlamda sağlam özelliklere sahipken ayağa kalkmak için en hızlı raporlama araçlarından biridir. Aynı zamanda ücretsiz olması, onu kolay bir seçim platformu haline getiriyor.

Ancak bu şu soruyu akla getiriyor: Müşteriler ve diğer paydaşlar için neden bunca zahmete katlanıyorsunuz?

Bu araçlar, güveni artırmaya yardımcı olabilecek daha iyi bir şeffaflık duygusu oluşturmaya yardımcı olur. Böylece, siz ve paydaşlarınız arasında daha iyi bir ortaklık yaratır. 

 

SEO'nun en zorlu kısımlarından biri işin kendisi değil, değer iletişimidir. Bu nedenle, Data Studio'da basit bir araç yapıyor olsanız bile, bundan böyle müşterilerinize değer göstermenin yeni yaratıcı yollarını düşünün.

Yorumlar
Bu yazıya yorum yapan ilk kişi sen ol.