SEO SORGULA
Giriş Yap/Üye Ol
reklam

Anahtar Kelime Analizi

Seo SEO 14.Nis.2022 180 görüntülenme 1 yorum

Anahtar kelime analizi site içi  Ve Dışı Googlede Sıralamızı Etkiliyecek En Önemli Faktördür.

Öylesine önemlidir ki, içeriklerinizin google sıralamasını, organik trafiğinizi, yani başarınızı ve tabii ki dolaylı olarakta kazanacağınız parayı belirler.

Anahtar kelime analizi gerçek anlamda bir sanattır ve bu sanatı ne kadar iyi icraa ederseniz, google sanatınızı aynı oranda organik trafikle ödüllendirir.

Peki anahtar kelime analizi nasıl yapılır ? Aranma hacmi yüksek, gelir getirisi yüksek, karlı ve en önemlisi rakiplerinizin farkında olmadığı anahtar kelimeler nasıl bulunur ?

Şunu en başta belirtmeliyim ki; Bu yazımda anahtar kelime analizini kendi blog yazılarım için nasıl yapıyorsam, tüm tecrübemle ve gizli sırlarımla eksiksiz bir şekilde sizlere de aktaracağım.

Eğer bir yazım için anahtar kelime analizi yapacaksam, ilk yaptığım şey o konuda yazılmış ve google’da üst sıralarda yer almış yazıları kullanılan anahtar kelimeler yönünden incelemek olur.

Çünkü o yazılar için hali hazırda anahtar kelime analizi yapılmış, üzerine yazı yazılmış ve google’da üst sıralarda yer almıştır bile !

Eğer rakibimizin bir adım önüne geçmek istiyorsak, öncelikle onun kullandığı tüm anahtar kelimeleri bizim de kullanıyo olmamız gerekiyor. Önce durumu eşitlemeliyiz. Rakibin kullandığı kelimelerle hedeflediği tüm trafiği biz de hedeflemeliyiz.

Durumu eşitledikten sonra öne geçmek adına rakibin kullanmadığı anahtar kelimeleri bulup, yazımızda kullanarak bir fark yaratmalıyız.

Rakip yazıların anahtar kelimelerini nasıl inceleyeceğimize geçelim;

#Bu noktada önemli olan yazıyı hiç bir anlam yüklemeden, kelime kelime, cümlelere anlam vermeden, yani bir robot okumak.

Ancak o şekilde aranma potansiyeli olan kelimeleri görebilir ve idrak edebilirsiniz.

Örnek:“Iguazu Şelalesi” hakkında yazılacak bir yazı için anahtar kelime analizi yaparken rakip yazıyı bir robot okuyucu olarak şu şekilde inceledim;

anahtar kelime analizi rakip yaziyi inceleme

Ve yazıda altını çizdiğim tüm kelimeleri aratılma potansiyeli olabilir düşüncesi ile, bir excel dosyasında bir araya topladım.

Rakip yazıların resim alt yazılarını incelemeyi kesinlikle unutmayın. Kullanılan neredeyse bütün kelimeler, eğer yazı SEO uyumlu yazıldıysa burada kendini ele verir;

Mesela hemen alttaki resimde incelediğim rakip yazıda bulunan bütün resimlerin alt yazıları bulunuyor. Sadece resim alt yazılarına bakarak ne kadar fazla anahtar kelimeye ulaştığımı göstermek amaçlı, tüm alt yazıları tek bir resimde birleştirdim.

Yorumlar
denizcakmak
Başarılı bir yazıydı. Teşekkür ederiz. https://www.denizcakmak.com üzerinde de birçok başarılı yazı bulunuyor. Bekleriz smile smiley